Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Ministrul Culturii: România va găzdui, în 2013, o expoziţie a soldaţilor din teracotă din China

Ministrul Culturii: România va găzdui, în 2013, o expoziţie a soldaţilor din teracotă din China

Un articol de: |
Foto: evz.ro Eveniment

România va găzdui, în 2013, o expoziţie a soldaţilor din teracotă din China, cea mai mare expoziție cu statui, a dezvăluit ministrul Culturii Puiu Hașotti.

Într-un interviu pentru Mediafax, Hașotti a precizat că au existat în acest sens discuții cu ambasadorul Chinei atât din partea sa cât și a directorului Muzeului Național de Istorie.

”La anul, România va găzdui cea mai mare expoziţie găzduită vreodată de România: expoziţia Soldaţilor din ceramică din China, împreună cu alte câteva zeci de artefacte. Bun, nu vor veni toţi 10.000, vor veni câteva zeci de statui din faimoasa armată a soldaţilor din lut, împreună cu artefacte, majoritatea din bronz, din epoca bronzului. Este cea mai spectaculoasă, cea mai mare, cea mai importantă expoziţie pe care România a cunoscut-o şi a găzduit-o vreodată” a spus Hașotti.

Ministrul a precizat că doar România și încă o țară europeană vor găzdui această expoziție anul viitor. Muzeul de Istorie va găzdui expoziția.

În ce privește fondurile pentru eveniment, România trebuie să asigure doar costurile de organizare, pentru că specialiștii chinezi și asigurările necesare vor fi suportate de China, a mai precizat Hașotti.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment