Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Ministrul Justiției: Marius Vulpe va fi directorul interimar al Administrației Naționale a Penitenciarelor de la 1 august. Cei doi directori adjuncți ai ANP aflați în concediu prelungit vor fi înlocuiți

Ministrul Justiției: Marius Vulpe va fi directorul interimar al Administrației Naționale a Penitenciarelor de la 1 august. Cei doi directori adjuncți ai ANP aflați în concediu prelungit vor fi înlocuiți

Un articol de: |
foto: revista22.roȚ Eveniment

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat că Administrația Națională a Penitenciarelor va fi condusă interimar de la 1 august de către Marius Vulpe, actual director al Penitenciarului din Iași. Aceasta a mai susținut că doi din cei trei vicepreședinți ai ANP care sunt în concediu prelungit din ianuarie, respectiv din mai vor fi schimbați de către Marius Vulpe și că se va constitui un grup de lucru care să pună la punct la un set de măsuri pentru îmbunătățirea condițiilor din detenție. Decizia Ministrului vine în contextul în care Claudiu Bejan, actual director ANP, a anunțat că va ieși la pensie de la 1 august.

ANP va avea un director interimar de la 1 august în persoana lui Marius Vulpe, directorul Penitenciarului din Iași. Domnia sa e șeful Penitenciarului din Iași din 2006, în urma unui concurs. Specific acest lucru pentru că nu puțini din cei care conduc penitenciare sunt numiți cu caracter interimar. Domnul Marius Vulpe conduce de zece ani un penitenciar greu, cu toate regimurile de detenție. Îl cunosc din vizitele mele în penitenciar și cred că experiența sa managerială îl va ajuta să fie un bun manager al ANP.

Citește și: Cine este socrul fostul principe Nicolae: S-a bătut contra tăierilor de pensii făcute de Guvernul Boc (FOTO)Ce a făcut acest polițist cu trandafirii aruncați spre sicriul Regelui. Merită respectul tuturorKlaus Iohannis a încălcat protocolul la înmormântarea Regelui. Ce gest a făcutPericol de explozie în Satu Mare. O sondă de gaz din Moftinu Mare a luat foc (VIDEO)

Acum avem un director general în persoana lui Claudiu Bejan și trei adjuncți. Doi sunt în concediu prelungit, unul din ianuarie și celălalt din mai, ceea ce face ca, în realitate, eu să fi lucrat în mod nemijlocit cu domnul Bejan, care a avut și dânsul concediu de odihnă, și cu domnul Halchin, cel de-al treilea adjunct și principalul meu interlocutor la ANP.

I-am spus domnului Vulpe că are responsabilitatea de a-i înlocui pe cei doi adjuncți și, împreună cu domnul Halchin, să construim o echipă completă, care să ia măsurile administrative care se impun.

Am decis să constitui un grup de maxim cinci directori de penitenciar care au rezultate statistice și măsurabile. Nu sunt acum în măsură să spun care sunt aceștia, dar sigur vor fi de la penitenciare în care au reușit să asigure acces la muncă pentru cei aflați în detenție. Am cerut conducerii ANP de la 1 august să raporteze despre progresele acestui grup.

Citește și: Un individ din Vrancea și-a bătut soția până a băgat-o în spital. Ce l-a scos din minți pe bărbatOana Pellea prezentă la flashmob-ul „România condamnată la tăcere“ (FOTO)VIDEO ȘOCANT. Jandarmii, tot mai AGRESIVI. Protestatarii nu au fost lăsați să se apropie de Casa Poporului / Pentru prima dată, jandarmii au apărat și sediul PSD Iași (VIDEO)

Intenția mea este, înainte de a propune măsuri pentru sesiunea parlamentară din toamnă, să luăm măsuri administrative care să genereze rezultate imediate. Nu mai e nevoie de măsuri legislative pentru a umbla la norma de hrană, pentru a le asigura deținuților acces la produse de bază, apă, pâine, pastă de dinți, săpun, produse care sunt vândute în penitenciare la prețuri mult deasupra prețului pieței .

Săptămâna viitoare lansăm consultarea publică pentru a determina soluțiile necesare legislative și nelegislative care să permită adoptarea unui pachet și, în măsura în care vor fi mădificări legislative, repet determinarea de a lucra cu parlamentarii, care sper că vor înțelege gravitatea situației și vor adopta cu celeritate măsurile necesare”, a declarat Ministrul Justiției.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment