Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Mircea Cărtărescu a primit marele premiu al Festivalului Internaţional de Literatură de la Novi Sad

Mircea Cărtărescu a primit marele premiu al Festivalului Internaţional de Literatură de la Novi Sad

Un articol de: |
Foto: twelvejournals.com Eveniment

Scriitorul Mircea Cărtărescu a câştigat Premiul Internaţional pentru Literatură la festivalul de profil care se va desfăşura în oraşul sârb Novi Sad la sfârşitul lunii august."Criticii îl consideră pe domnul Cărtărescu unul dintre cei mai distinşi autori postbelici, iar anul trecut a fost candidat la Premiul Nobel pentru Literatură", a remarcat Jovan Zivlak, directorul Festivalului Internaţional de Literatură de la Novi Sad.

"Această distincţie majoră nu reprezintă doar o recunoştinţă acordată unui excepţional scriitor individual, ci şi o recunoştinţă faţă de o cultură vitală, care şi-a reafirmat constant puterea şi măreţia, în pofida dificultăţilor întâmpinate", a adăugat Zivlak, citat de Mediafax.

România este invitată de onoare la Festivalul Internaţional de Literatură de la Novi Sad, care se va desfăşura în perioada 26 - 29 august.

 

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment