Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Mișcarea Penticostală din Norvegia, prima reacţie în cazul Bodnariu: "NU suntem persecutaţi de autorităţi. NU găsim niciun argument rezonabil pentru utilizarea violenței fizice ca pedeapsă"
Exclusiv online

Mișcarea Penticostală din Norvegia, prima reacţie în cazul Bodnariu: "NU suntem persecutaţi de autorităţi. NU găsim niciun argument rezonabil pentru utilizarea violenței fizice ca pedeapsă"

Un articol de: |
EXCLUSIV ONLINE // Cazul Bodnariu

, familia de români ai căror cinci copii au fost preluaţi de temuta instituţie "Barnevernet", care se ocupă de protecţia copilului în Norvegia, a suscitat un interes major şi din prisma religiei. Şi asta pentru că, iniţial, cazul a fost prezentat de mass-media ca o răfuială cu tentă religioasă între autorităţi şi familie. Acest lucru s-a întâmplat pentru că familia Bodnariu a invocat în repetate rânduri că sunt membri ai Cultului Penticostal, iar o parte din mobilizările în favoarea acestei familii s-a făcut de către Cultul penticostal din România.

În aceste condiţii, devine extrem de importantă poziţia Mişcării Penticostale din Norvegia, ţară în care Marius si Ruth Bodnariu locuiesc de peste 10 ani. În exclusivitate pentru site-ul B1.ro, Andreas Hegertun, purtătorul de cuvânt al acestui cult religios în Norvegia, a făcut o serie de precizări extrem de interesante despre acest caz.

În primul rând, Consiliul Mișcării Penticostale din Norvegia a ţinut să sublinieze explicit faptul că "penticostalii nu sunt persecutați de autoritățile norvegiene", excluzând din start o motivaţie religioasă a acestui caz. În al doilea rând, Consiliul Mișcării Penticostale din Norvegia a precizat tranşant faptul că "Barnevernet" este o instituţie care acționează în mod corect și nu există suspiciuni privind tratarea diferită a membrilor Mișcării Penticostale față de ceilalți cetățeni. Iar în al treilea rând, de asemenea extrem de important, Consiliul Mişcării Penticostale din Norvegia a ţinut să spună că nu găseşte "niciun argument rezonabil pentru utilizarea violenței fizice ca pedeapsă."

Cât priveşte cazul concret al familiei Bodnariu, Consiliul Mişcării Penticostale din Norvegia nu a exprimat nici o poziţie, în ton cu celelalte autorităţi norvegiene.

B1.ro vă prezintă în exclusivitate, integral, poziţia transmisă de către Consiliul Mișcării Penticostale din Norvegia în cazul Bodnariu.

"Penticostalii nu sunt persecutați de autoritățile norvegiene.

În legătură cu protestele și demonstrațiile împotriva autorităților norvegiene care au avut loc în multe țări, liderul Mișcării Penticostalilor din Norvegia vrea să adauge următoarele:

Nu vom da nicio declarație și nici nu vom avea o poziție în ceea ce privește cazul care privește Norvegia. Cu toate acestea, în privința situației generale, vrem să precizăm că experiența noastră cu autoritățile norvegiene, incluzând serviciile de protecție a copilului, ne arată că acestea tratează toate grupurile religioase într-o manieră corectă. Nu avem niciun motiv pentru care să suspectăm că suntem tratați diferit față de alții din cauza credinței noastre.

În ceea ce privește problema violenței fizice ca modalitate de pedeapsă a copiilor, repetăm: Dumnezeu iubește necondiționat copiii și nu găsim niciun argument rezonabil pentru utilizarea violenței fizice ca pedeapsă. Dimpotrivă - Isus i-a chemat pe copii să stea în brațele Lui. Asta arată respectul și dragostea pe care Dumnezeu o are pentru fiecare copil
." (purtătorul de cuvânt Andreas Hegertun, declaraţie în numele liderului Consiliului Mișcării Penticostale din Norvegia, Jan Eilert Aakriti)Familia Marius şi Ruth Bodnariu este în centrul unul scandal extrem de mediatizat în România încă din luna noiembrie a anului trecut, după ce autorităţile norvegiane le-au preluat cei cinci copii - Eliana (9 ani), Naomi (7 ani), Matei (5 ani), Ioan (2 ani) si Ezekiel (4 luni), existând suspiciuni de rele tratamente.

Familia aparţine Cultului Penticostal, iar reprezentanţii din România ai acestei religii s-au implicat în mod direct în soluţionarea acestui caz. Cultul Penticostal din România a încercat un dialog cu autorităţile norvegiene în cazul Bodnariu, organizând în mai multe ţări acţiuni de protest în favoarea acestora.
 

 

Recomandă stirea:
email
 
 
+ adauga comentariu COMENTARII (14):
 • 1. De eleonora polokoser | 20 Ianuarie 2016 00:52

  Omul bun scoate lucruri bune din vistieria buna a inimii lui,iar omul rau scoate lucruri rele din vistieria rea a inimii lui;caci din prisosul inimii vorbeste gura . Luca cap.6 vers.45....Versetul acesta este pentru Liderul bisericii penticostale Norvegia

 • 2. De Iana | 17 Ianuarie 2016 12:32

  Chiar nu e clar ca ei sunt intimidat si se tem de aceasta institutie odioasa... nici nu ma indoiam ca vor avea alta pozitie...

 • 3. De Adi | 16 Ianuarie 2016 12:34

  Domnule Andreas cred ca iubiti mai mult banii decat Cuvantul lui Dumnezeu.

 • 4. De Haj adrian | 16 Ianuarie 2016 10:43

  Mesaj pentru consiliul miscarii penticostale din Norvegia: Daca nu puteti zidi,nu daramati;daca nu puteti alina nu loviti;daca nu puteti ridica ,nu trantiti la pamant ;daca nu puteti lega o rana,nu raniti mai tare;daca nu... ;daca nu puteti vorbi ... taceti!... si atat !

 • 5. De Dumi | 16 Ianuarie 2016 06:27

  Dacă vă urăște lumea, știți că pe Mine M-a urât înaintea voastră. Dacă ați fi din lume, lumea ar iubi ce este al ei; dar, pentru că nu sunteți din lume și pentru că Eu v-am ales din mijlocul lumii, de aceea vă urăște lumea.
  Ioan 15:18-19
  Prin prisma acestor cuvinte ale Mântuitorului, cam de ce credeți că nu-i persecută Statul pe penticostalii norvegieni? Nu cumva pt că sunt aserviți? Mai bine în România, unde încă mai e discriminare religioasă pe față, in presă, pe bloguri, etc. Mai ai încă speranță că ura lumii e o marcă a aprobării lui Christos. Rușine mare penticostalilor din Norvegia, că nu sunteți persecutați. Ați fii avut un credențial de autenticitate creștină. Dar așa?

 • 6. De Daniela | 16 Ianuarie 2016 00:01

  Domnul miroase a corupt.

 • 7. De Elvi | 15 Ianuarie 2016 18:04

  Biserica penticostală nu cred că numai este ceea ce ar trebui să fie,dar să fii nepăsător de o asa tragedie, înseamnă sà nu fii Om!

 • 8. De george | 15 Ianuarie 2016 13:57

  Nu mai Spune lider penticostal nicii macar ortodox
  suferitii cu cei ce sufera si plingetii cu cei ce pling
  Uitate la mama cum arata daca ar fii mama ,sau sotia ta tot nepasator vai de cei nepasatorii .nimeni afara de Domnu Isus nu iubeste familia sii copii sii Parintii
  Totii gresim in multe felurii !! Noi cei mai multii sintem cu fam. Bodnariu pentru ca Dumnezeu este cu noii voi cu cine sintetii !!!

 • 9. De decretel | 15 Ianuarie 2016 13:27

  Când te duci inter-o

  Când te duci intr-o tara straina trebuie sa-i respecti legile,pe de alta parte cei care le tineti partea puteti sa-mi spuneti de ce copiii n-au avut cetatenie romana pana la izbucnirea scandalului?

 • 10. De coco | 15 Ianuarie 2016 13:27

  Nimic nu se intampla pe pamant fara voia Domnului. Cine suntem noi ca sa ne opunem dorintei lui? Dumnezeu are un plan mai bun cu copiii aia nevinovati decat sa ii lase cu parintii aia fanatici, caci credinta se vede prin fapte si nu prin bataie.

 • 11. De Coco | 15 Ianuarie 2016 12:33

  Daca o mama a ,,plesnit,, asa cum face adesea o mama fie si in Romania pe un copil ....cit de traumatizanta e aseasta plesnire...in comparatie cu lipsirea copilului pe viata de dragostea de mama...se pot compara cele doua ??

 • 12. De Silvan Mocean | 14 Ianuarie 2016 21:27

  Domule Andreas!
  Cum puteti afirma ca nu gasiti nici un argument rezonabil Biblic care sa arete pedepsirea copiilor ?
  Nu ati citit nici o data Proverbe capitolul 13 Vers 24 ?
  Daca autoritatile Norvegiene nu discrimineaza Crestini Penticostali, dumneavoasta De ce periati si dati dreptate autoritatile Norvegiene fara sa cunoasteti cazul Bodnariu ?
  Nu cumva va ieste frica de autoritati ?

 • 13. De Eu | 14 Ianuarie 2016 20:59

  Toată lumea din România și diaspora sprijină familia Bodnariu, iar biserica penticostală din Norvegia sau mai bine spus liderul spune ca biserica penticostală din Norvegia nu este de nici o parte! Trebuie să ai credinţă și curaj să fi alături de familia Bodnariu! Iar el liderul se pare ca nu are! Sigur e mituit! Sau poate este amenințat! Oricum ar fi nimeni nu se poate pune cu Dumnezeu ! Nici chiar această țară atee și plină de desfrânați! Norvegia ti-a sosit ceasul!

 • 14. De Vasile | 14 Ianuarie 2016 19:27

  Da pe copiii lor nu-i rapeste ,cum facea imperiul otoman, numai cei din fam. mixte....a spune ca barnevernet este o institutie care actioneaza in mod corect este de ajuns ce fel de penticostali sunt ! Poate ar trebui sa vada clipurile video cum se rapesc copiii cei din conducerea miscarii penticostale din Norvegia..

 • Adauga comentariu
  0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
  captcha

  * Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


  TOP 5 Eveniment
  Alte Articole
  TOP 3 Politică
  TOP 3 Eveniment
  TOP 3 Economic
  TOP 3 High-Tech
  TOP 3 Auto
  TOP 3 Externe
  TOP 3 Monden
  TOP 3 Inedit
  TOP 3 Sport
  TOP 3 Lumea lui Banciu
  TOP 3 360 de grade