Moscova ANTICIPEAZĂ evenimente majore? Rusia și-a trimis corespondentul de la Revoluție în București (FOTO)

Moscova ANTICIPEAZĂ evenimente majore? Rusia și-a trimis corespondentul de la Revoluție în București (FOTO)

Despre jurnalistul Nikolai Morozov s-a vehiculat încă din timpul revoluției că ar fi ofițer acoperit al KGB. El a fost însărcinat să informeze Moscova, dar și restulul lumii, despre revoluția din țara noastră, informeazăinpolitics.ro.

Morozov a ajuns de câteva luni în România, fiind din nou corespondent la București.

El este cel care, în noaptea de 21 spre 22 decembrie 1989, a informat toată lumea prin transmisiunea live de la fața locului, că în Piața Universității, trupele regimului Ceaușescu au ucis 5000 de protestatari. În foarte scurt timp, informația a fost preluată de Vocea Americii, Europa Liberă și așa mai departe, iar ea a fost comentată de foarte mulți politicieni.

Informația transmisă de jurnalist a fost falsă, (muriseră 49 de oameni), a dus la ieșirea masivă în stradă a românilor a doua zi, cu rezultatele știute.

În România, Morozov se împrietenește cu Ion Cristoiu, iar acesta îi oferă, în mod surprinzător, o rubrică săptămânală în revista „Expres magazin”.

Revoltați și interesați de relația rusului cu Cristoiu, „Doi și un sfert” reușește să inflirteze un reporter în redacție, cu singurul scop de a analiza și raporta povestea dintre cei doi jurnaliști.

Curios, agentul devine pasionat de scris și se apucă de lansat cărți de mare succes pe bandă rulantă, sub peseudonimul „Pavel Coruț”.

Urmăriți B1TV.ro și pe