Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Munca ofițerilor de informații, reglementată: A apărut codul de conduită a SRI (VIDEO)

Munca ofițerilor de informații, reglementată: A apărut codul de conduită a SRI (VIDEO)

Un articol de: |

Serviciul Român de Informații are un nou cod de conduită etică! În urma scandalurilor repetate, cel mai recent fiind celebrul caz Coldea, noul cod își propune să reglementeze activitatea ofițerilor de informații prin asumare, în caz contrar existand consecinţe pe linie ierarhică directă. Şeful SRI Eduard Hellvig a anunțat că, prin acest ghid, se urmărește asigurarea unui echilibru între interesele naționale de securitate și drepturile și libertățile cetățenilor.

"Suntem conștienți că încrederea cetățenilor României nu este un dat, aceasta se câștigă greu și trebuie să luptăm pentru ea. (...) Implementarea Ghidului urmărește asigurarea și menținerea unui echilibru just între interesele naționale de securitate și drepturile și libertățile cetățenilor si prevenirea abaterilor disciplinare", explica directorul SRI, Eduard Hellvig, într-o „Declarație de responsabilitate" care prefateaza ghidul.

Citește și: Analiza psihologului. Principele Nicolae, în lacrimi. ”A învățat multe despre viață în urma unei morți”Carmen Iohannis, în rochie scurtă la funeraliile Regelui Mihai. Cum s-a îmbrăcat Prima DoamnăÎn autobuz, o doamnă cu sacoșe: 'Du-te d***u de golan!' Gestul tânărului, viral În Timișoara și toată țara: Aniversarea Revoluției Române din 1989 (FOTO)

Alte valori care întregesc patriotismul sunt devotamentul și respectul.

În document sunt trasate și reguli clare privind posibilele abateri.  Orice angajat care ia la cunoștință despre o încălcare a Ghidului este obligat să o raporteze de îndată, pe cale ierarhică, fără a fi tras în vreun fel la răspundere pentru aceasta, cu condiția să fi acționat cu bună-credință.              

Iar orice încălcare a Ghidului se pedepsește direct proporțional cu gravitatea faptei comise și a consecințelor acesteia, se mai arată în ghid. 

Citește și: O femeie a aflat de la medicul de familie că e moartăUltimul drum al Regelui, plin de buruieni şi gări în paragină (VIDEO)IMAGINI EMOȚIONANTE. În GENUNCHI și în lacrimi, românii și-au luat adio de la Regele Mihai (GALERIE FOTO)

Eduard Hellvig a anunţat încă din luna ianuarie că a hotărât elaborarea unui cod deontologic in cadrul Serviciului.

"Am dispus adoptarea unui cod de etică profesională a angajațiilor Serviciului Român de Informații ce va fi în câteva zile publicat și în Monitorul Oficial pentru a normaliza transparent conduita în activitatea angajațiilor noștri. Documentul vine să clarifice o serie de întrebări puse recent în registrul public prin consacrarea unor standarde de conduită raportate la onoarea, demnitatea și echigențele asociate profesiei de ofiter de informații", spunea în ianuarie Eduard Hellvig

Elaborarea ghidului vine dupa ce serviciul s-a confruntat în ultimele luni cu prejudicii de imagine în urma scandalului ce l-a avut ca protagonist pe Florian Coldea, fostul prim-adjunct al directorului SRI, și al dezvăluirilor făcute de fostul deputat Sebastian Ghiță. 

Munca ofițerilor de informații, reglementată: A apărut codul de conduită a SRI

Citește și: "Voi merge pe lângă tren!" Principele Nicolae nu a fost primit în Trenul Regal care transportă sicriul cu trupul Regelui (VIDEO)TERIBIL! Accident grav în Brașov, pe DN11. Patru persoane au murit! (FOTO, VIDEO)"ȘEFII" șefului statului: Fotografie rară cu PĂRINȚII lui Iohannis (FOTO)

Citeşte mai multe despre:   ofiteri de informatii,   SRI,   servicii secrete,   cod de conduita ,   Eduard Hellvig
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment