Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Mureș: Primarul comunei Hodac a fost trimis în judecată pentru conflict de interese

Mureș: Primarul comunei Hodac a fost trimis în judecată pentru conflict de interese

Un articol de: |
Foto: zi-de-zi.ro Eveniment

Iacob Valentin Marin, primarul comunei Hodac din Mureș, a fost trimis în judecată de către Parchetul Instanței supreme pentru conflict de interese, deoarece a concesionat pășuni unor asociații din care face parte.

”La data de 30 aprilie 2010, Iacob Valentin Marin, în calitate de primar al comunei Hodac, a încheiat cu Asociaţia Utilizatorilor de Păşune (în care avea calitatea de membru fondator persoană fizică) un contract de concesiune, pe o perioadă de 10 ani, pentru un număr de 19 blocuri fizice de păşune, în suprafaţă totală de 705,69 ha, pentru a fi folosită pentru păşunarea animalelor. Redevenţa pentru concesiune a fost stabilită de Consiliul Local Hodac la suma de 50 lei/ha şi plătită bianual”, se arată într-un comunicat.

Pe 2 mai 2012, acesta a încheiat cu Asociaţia Filiala Locală a Crescătorilor de Taurine Hodoc, pe care a condus-o în perioada 2007 - 2012, un contract de concesiune a păşunii comunale ,,După Coastă”, în suprafaţă de 110 ha, pe o perioadă de 10 ani, redevenţa fiind stabilită de Consiliul Local Hodac la 100 euro/ha şi plătită bianual.

Primarul mai este acuzat că la data de 22 aprilie 2014 a încheiat cu Asociaţia Filiala Locală a Crescătorilor de Taurine Hodoc un contract de închiriere a păşunii comunale ,,După Coastă” în suprafaţă de 93,75 ha”, pentru o perioadă de cinci ani, preţul anual fiind de 200 de lei/ha, chiria anuală totală fiind de 18.750 lei.

Citeşte mai multe despre:   iacob valentin marin,   hodac,   mures,   trimitere in judecata,   conflict de interese
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment