Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Nereguli la Spitalul Bagdasar Arseni: Corpul de control susține că pilotul Marian Cojocaru a dezvoltat o colonizare de germeni de spital (VIDEO)

Nereguli la Spitalul Bagdasar Arseni: Corpul de control susține că pilotul Marian Cojocaru a dezvoltat o colonizare de germeni de spital (VIDEO)

Un articol de: |
Foto: evz.ro Eveniment

Corpul de Control al Ministerului Sănătății a finalizat verificările de la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală, iar rezultatele sunt mai mult decât îngrijorătoare, informează B1 TV.

Concluzia raportului arată că Marian Cojocaru, pilotul care a ajuns la unitatea medicală pe 10 iulie, a dezvoltat o colonizare de germeni de spital. Pacientul este în acest moment izolat la secția de terapie intensivă a spitalului. Dezvoltarea unei infecții nu a fost probată, dar o eventuală apariție a acesteia depinde de capacitatea corpului pacientului de a limita impactul pe care îl au germenii asupra sa.

Citește și: Reprezentantul foștilor deținuți politici, scos de pe lista de invitați de la ceremonia funerară de la PeleșDani Oțil și Răzvan Simion nu-și mai vorbesc din cauza Lidiei Buble! Ce s-a întâmplatBianca este însărcinată! Vestea zilei în showbiz și primele declarațiiPatriarhia a anunțat când vor fi trase clopotele pentru Rege

Cât despre declarația conducerii potrivit căreia pilotul s-a contaminat cu bacterii prin flora apei de baltă, Ministerul susține că nu avea cum să se întâmple acest lucru, iar contaminarea s-a făcut în spital deoarece Cojocaru a fost internat pe 10, probele recoltate pe 11 nu arătau prezenta bacteriilor, iar probele recoltate pe 14 demonstrau că bacteriile se aflau în corpul pacientului.

Corpul de Control a dispus supravegherea și investigarea bacteriologică a pacienților rămași în ATI și izolarea acestora până la părăsirea secției. De asemenea, a mai dispus ca personalul ce se ocupă de dezinfecție și curățare să fie instruit din nou, iar operațiunile să fie intesificate. Firma care asigura curățenia a fost amendată cu 5.000 de lei deoarece nu a efectuat o igienizare corespunzătoare.

Nereguli la Spitalul Bagdasar Arseni: Corpul de control susține că pilotul Marian Cojocaru a dezvoltat o colonizare de germeni de spital

Citește și: Senator PNL, condamnat la închisoare pentru că a produs un accident rutier în timp ce conducea beat (VIDEO)Nou protest în fața Parlamentului: Oamenii nu se lasă și cer cu orice preț oprirea atacului la justițieIncident nefericit la stația de metrou Dristor 1: O femeie a murit după ce a căzut în fața metroului

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment