Nesimțire pe bani publici! "M-am dus să iau o mică adeverință, iar funcționara a avut o mare rugăminte: <<Eu beau cafea din aia bună, cu lapte…>>”

Nesimțire pe bani publici! "M-am dus să iau o mică adeverință, iar funcționara a avut o mare rugăminte: <<Eu beau cafea din aia bună, cu lapte...>>”

Nesimțire pe bani publici! O funcționară “obosită” de la Agenția pentru Plăți si Inspecție Socială a Municipiului București îi pune pe contribuabili să aștepte pe la uși pentru a-și lua “binemeritata” pauză de țigară. Mai mult, ea sugerează că pentru a se mișca mai repede cu scrierea adeverințelor ar ajuta-o “o cafea din aia bună, cu lapte”.

Întâmplarea a fost povestită de jurnalista Alexandra Chelaru într-un articol pentru republica.ro.

“De dimineață mi-am făcut curaj și am plecat către Agenția pentru Plăți si Inspecție Socială a Municipiului București”, își începe Alexandra povestea. După ce a fost trimisă să-și xeroxeze buletinul – “Păi ce, doamnă, veniți așa cu mâna-n buzunar, nu știți că vă trebuie copie după buletin?” – Alexandra se lovește de nesimțirea unei funcționare plătită din banii românilor.

“Mă întorc. Mi se spune să aștept să se elibereze biroul sectorului de care aparțin.

După ce m-am plictisit de așteptat, am intrat să văd ce se întâmplă… Biroul unde aveam treabă era liber, doamna probabil la pauza de țigară.

Când se întoarce, îndrăznesc să cer o adeverință de indemnizație pe loc.

Doamna cochetă din fața mea se plânge de nivelul ridicat de muncă (eram singura persoană prezentă acolo) și de condițiile improprii din birou (căldura infernală, aer ce nu poate funcționa fără acordul colegelor)”, povestește jurnalista.

După ce îi spune că are de așteptat pentru că trebuie să scrie adeverințele de mână, funcționara subliniază că “beau cafea din aia bună cu lapte”.

“Eu ce să fac acum? Să-mi ascult instinctul și să mă cert cu ea? Mă va costa timp. (…) Ies să-mi iau și eu o cafea și să o servesc pe doamna, să-i fac condiții de lucru mai bune dacă statul nu are grijă de așa ceva”, adaugă jurnalista.

“Mă întorc supusă în birou, ofer cafeaua doamnei care apreciază gestul meu, îmi iau hârtiile și plec cu obiectivul îndeplinit, dar cu mintea răscolită.

Ce este de făcut?!”, conchide Alexandra Chelaru.

Urmăriți B1TV.ro și pe