Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Noaptea Muzeelor a scos Bucureștiul din casă: 18.000 de vizitatori la Cimitirul Bellu, 15.000 la Antipa, 14.110 la Geologie şi 13.000 la Muzeul Municipiului Bucureşti!

Noaptea Muzeelor a scos Bucureștiul din casă: 18.000 de vizitatori la Cimitirul Bellu, 15.000 la Antipa, 14.110 la Geologie şi 13.000 la Muzeul Municipiului Bucureşti!

Un articol de: |

Noaptea Muzeelor 2017 a scos masiv, sâmbătă, bucureștenii din case. Bilanțul prezentat de News.ro arată astfel: 18.000 de vizitatori la Cimitirul Bellu, 15.000 de vizitatori la Muzeul Antipa, 14.110 de vizitatori la Muzeul de Geologie şi 13.000 la Muzeul Municipiului Bucureşti.

Muzeul Naţional de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” din Bucureşti a avut peste 15.000 de vizitatori, sâmbătă, de Noaptea Muzeelor 2017, programul începând de la ora 16.30 şi prelungindu-se până după ora 01.00. Mulţi dintre vizitatori au aşteptat la rând peste o oră ca să viziteze Muzeul Naţional de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” din Bucureşti, adăpostindu-se sub umbrele în timpul ploii.

Citește și: Camelia Bogdan, judecătoarea care l-a condamnat pe Voiculescu, se întoarce în magistraturăCine este tânăra ucisă la metrou la Dristor 1. Primele imagini cu Alina, și casa în care a locuitImagini cu victima de la metrou. Rezultatele necropsiei, făcute publiceAvantajele aduse de utilizarea unei centrale pe baza de lemne

Programul special al evenimentelor prilejuite de Noaptea Muzeelor a inclus la Muzeul Antipa, între altele, vernisajul expoziţiei temporare ”Urme în timp”, în prezenţa paleoartistului Eduard Olaru. Expoziţia ilustrează evoluţia şi originile omului modern prin reconstruiri grafice ale unui număr de 16 specii de hominizi. 

Numărul de vizitatori de la Muzeul Antipa a fost mai mic decât cel de la Cimitirul Bellu, de care au fost interesate 18.000 de persoane - cifră publicată pe pagina de Facebook a evenimentului, duminică. 

Programul serii în Cimitirul Bellu a început la ora 19.00 cu un tur ghidat şi a cuprins recitaluri de jazz şi muzică clasică şi un spectacol de teatru. Până la miezul nopţii, au fost organizate tururi ghidate ale cimitirului şi se a fost vizitată expoziţia ”Simboluri - Istorii ale vieţii culturale”. Începând cu ora 21.00, a fost programat filmul documentar ”Titu Maiorescu şi apogeul literaturii române”, urmat la ora 21.30 de un recital de muzică instrumentală al cvartetului Cromatic.

Citește și: JALNIC! Fotografiile care ARUNCĂ ÎN AER sistemul sanitar românesc și orice speranță de evoluțieFata ucisă la stația de metrou Dristor ar fi membră PMPCe trebuie să faci dacă ai căzut accidental pe șinele de metrou! (FOTO)

Muzeul Naţional de Geologie, care a avut 14.110 de vizitatori şi-a deschis porţile la ora 19.00 şi a încheiat programul la mizeul nopţii. În afară de expoziţia permanentă, muzeul a pregătit două atracţii: expoziţia temporară “Grădina Dinozaurilor”, cu replici în mărime naturală ale unor specii de dinozauri care au trăit cu aproximativ 150 de milioane de ani în urmă, şi “Lumea cuarţului”, a cărei piesă central a fost un craniu sculptat în cuarţ.

Muzeul Municipiului Bucureşti a organizat evenimente speciale în toate cele nouă muzee şi case memoriale din structura sa şi a atras 13.000 de vizitatori.

Muzeul Naţional al Ţăranului Român a fost vizitat de 3.100 de persoane, care au văzut ”Muzeu (In)vizibil”, o expoziţie originală din Sala Foier. Expoziţia permanentă este închisă din cauza lucrărilor de consolidare. Două expoziţii care au fost organizate sunt dedicate ţinutului Buzăului şi obiectelor de patrimoniu din muzeu, înregistrate cu numărul de inventar 111. O altă expoziţie, ”In Fire”, semnată de Victoria Zidaru, a fost prezentată în avanpremieră. 

Citește și: Șora: Dacă-i lăsați să fure, VOR FURA TOT, până la ultima fărâmă de libertate și democrațieCum a fost UITAT Regele Mihai de Ministerul Educației. Elev: Până acum nu am știut multe despre Majestatea Sa. Zilele acestea ne aflăm ISTORIA (VIDEO)”M-a VIOLAT şi m-a...” Ce posta pe Facebook CRIMINALA de la metrou: ”Să luaţi FOC când luaţi Biblia în mâini. Amin”

Muzeului Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi din Bucureşti i-au trecut pragul 1.750 de vizitatori de Noaptea Muzeelor, cu 250 mai mult decât anul trecut. Copiii au realizat hărţi cu mirodenii, precum şi busole în curtea muzeului. În paralel, au fost programate concerte de chitară clasică şi jazz.

ARCEN a anunţat 5.000 de vizitatori la Şcoala Centrală – fost Pensionat de Fete, şi 3.500 vizitatori la Rezidenta Scena9 - o casă a Regelui Mihai. Programul a inclus lecturi, muzică pe vinil, teatru şi dans, expoziţii, tururi ghidate, Jam Session la miezul nopţii în grădina Rezidenţei şi o poveste la miezul nopţii sub frasinul de la Şcoala Centrală.

Muzeul Colecţiilor, satelit al Muzeului Naţional de Artă al României, a avut 2.600 de vizitatori ce au fost întreţinuţi de o fanfară transilvaneană şi care au aflat povestea de viaţă şi de creaţie a artistului Ştefan Câlţia.

Citește și: Elevul care și-a bătut profesoara, LĂSAT ÎN LIBERTATE! Detalii CUTREMURĂTOARE: "URSS nu s-ar fi opus monarhiei, în 1990, ci altcineva de la București. Și NU e Iliescu"ALERTĂ de GRADUL 0, în ROMÂNIA! O MAȘINĂ a intrat într-un GRUP de persoane! BILANȚUL VICTIMELOR! Planul ROSU, activat (VIDEO)

Ferma Animalelor a anunţat un număr de 1.009 de vizitatori în intervalul 19.00 – 23.30, iar Casa Experimentelor Bucureşti a anunţat un număr de 767 vizitatori, cu 120 mai mulţi decât la ediţia precedentă.

Din restul ţării, au anunţat numărul vizitatorilor de Nopatea Muzeelor: Complexul Muzeal Moldova Iaşi (35.402), Complexul Muzeal Curtea Domnească Târgovişte (7.566), Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca (3.925), Muzeul Farmaciei, satelit al Muzeului Naţonal de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca (3.453) şi Muzeul de Istorie din Tecuci, din judeţul Galaţi (406), care a prezentat o expoziţie dedicată primei femei aviator din România, Elena Caragiani.

Organizatorii au anunţat pe pagina de Facebook a Nopţii Muzeelor un record de participare la ediţia din acest an a evenimentului, cu 55 obiective în Bucureşti şi 220 în toată ţara.

Citește și: ȘOC! A MURIT Roșca! VESTEA a picat ca un trăsnet! TRUPUL neînsuflețit a fost ...Anunț IMPORTANT al MAE privitor la românii care trăiesc în Marea Britanie. Intră în vigoare un nou STATUT. Ce se întâmplă cu aceștia?LECȚIE DE ISTORIE despre Regele Mihai, cu ELEVII ELVEȚIENI! Ce spun școlarii și cum arată manualele. În România, Majestatea Sa a fost UITAT!

În România, Noaptea Muzeelor este organizată de către Reţeaua Naţională a Muzeelor, membră în conducerea celei mai mari reţele pan-europene a muzeelor - Network of European Museum Organisations.

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   Noaptea Muzeelor 2017,   bilant,   Bucuresti
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment