Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment NU e glumă: Ciclonul OLAF se apropie de ROMÂNIA. Vom avea parte de IARNĂ POLARĂ în noiembrie. Ce ne așteaptă. DETALII ULUITOARE!

NU e glumă: Ciclonul OLAF se apropie de ROMÂNIA. Vom avea parte de IARNĂ POLARĂ în noiembrie. Ce ne așteaptă. DETALII ULUITOARE!

Un articol de: |

Ciclonul OLAF, nu cel politic ce a produs schimbări în politica românească dacă e să-l parafrazăm pe Victor Ponta (vezi aici detalii) se apropie de Europa și va aduce schimbări dramatice ale vremii. Blogul prognozemeteopersonale.wordpress.com ne dă fiori reci cu o știre argumentată științific.

Astfel, următoarele 96 de ore sunt cruciale în sfera evoluţiei sinoptice la nivelul emisferei nordice şi ale sale aplicaţii practice, renumitele modele matematice de prognoză.

Citește și: ZUCKERBERG plesnește de invidie. Un PREOT ortodox român a născocit o ALTERNATIVĂ PIOASĂ la păgânul FACEBOOKAndra și-a lăsat copiii, a plecat să doarmă la hotel! Ce se întâmplă cu familia MăruțăImagini REVOLTĂTOARE în România Secolului XXI: Un pacient a ajuns la spital cu căruța, ambulanța împotmolindu-se în noroi (FOTO)

„Datorită traiectoriei ciclonului Olaf peste Arhipelagul Britanic, legile fizicii şi ale termodinamicii au forţat depresiunea tropicală din zona bazinului mediteranean să nu avanseze spre zona ţării noastre (lucru prognozat săptămâna trecută de către modele), iar peste mare parte a Europei să se instaleze un anticiclon viguros, denumit de către agenţiile meteorologice europene, Yaprak. Acesta va îngreuna “alunecarea” aerului de origine arctică, rupt din vortexul polar, spre Europa. Tocmai din acest motiv spuneam în titlul articolului că această vastă zonă de presiune ridicată este, metaforic vorbind, “duşmanul zăpezii”.

Deocamdată, modelul ECMWF insistă asupra unui episod de iarnă săptămâna viitoare şi în zonele mai joase, date fiind anomaliile negative semnificative posibile pentru săptămâna viitoare. Coroborate cu excesul de precipitaţii estimat tot de acest model, reiese un scenariu cu tente de iarnă în multe zone ale ţării” se precizează pe blog.

Lăsând deoparte explicațiile științifice aride, ne pregătim serios pentru iarnă.

Citește și: Proteste violente la combinatul ArcelorMittal: Angajații, nemulțumiți de negocierea contractului colectiv de muncă pe 2018 (VIDEO)Gabriela Firea, întrevedere cu prim-ministrul Japoniei. Primarul General i-a fost ghid lui Shinzo Abe în Grădina Japoneză (FOTO)Imagini de arhivă: Unde petrecea Viorica Dăncilă în urmă cu câțiva ani, de 1 martie (VIDEO)

 

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment