Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment O medalie de aur și trei de argint pentru România, la Olimpiada Balcanică de Informatică

O medalie de aur și trei de argint pentru România, la Olimpiada Balcanică de Informatică

Un articol de: |

Lotul naţional de informatică al României a cucerit patru medalii (o medalie de aur şi trei de argint) la a XXI-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Informatică, desfăşurată la Sarajevo (Bosnia-Herţegovina),  în perioada 7 - 13 septembrie 2013, transmite Ministerul Educației.

Laureat şi la ediţia precedentă cu aur, Rareş Darius Buhai (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu" din Bistriţa) şi-a adjudecat şi în acest an aceeaşi medalie preţioasă, se arată într-un comunicat de presă emis vineri.

De asemenea, Radu Ştefan Voroneanu (clasa a XII-a /Colegiul Naţional „I. L. Caragiale" din Ploieşti), medaliat cu aur, în 2012, a obţinut o medalie de argint. Celelalte două medalii de argint au fost obţinute de Silviu-Emil Popescu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Grigore Moisil" din Bucureşti), respectiv Mihai Popa (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti" din Craiova).


Ministerul Educației reamintește faptul că, în 2013, doi din cei patru componenţi ai lotului României au reuşit şi alte performanţe remarcabile pe plan internaţional: Rareş Darius Buhai - medalii de aur la Olimpiada Internaţională de Informatică şi la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada şi Mihai Popa - medalie de bronz la Olimpiada Internaţională de Informatică.


La prezenta ediţie a concursului de la Sarajevo au participat 53 de concurenţi din 12 ţări.
Elevii români revin în ţară sâmbătă, 14 septembrie, ora 12.50, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă".

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment