Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Omar Hayssam, condamnat la doi ani de închisoare în cazul fugii sale din țară: Frații săi au fost achitați

Omar Hayssam, condamnat la doi ani de închisoare în cazul fugii sale din țară: Frații săi au fost achitați

Un articol de: |

Curtea de Apel Oradea a hotărât o condamnare la doi ani de închisoare cu executare pentru Omar Hayssam pentru trecerea frauduloasă a frontierei. Această condamnare va fi contopită cu cea de 20 de ani, primită anterior pentru fapte de terorism, pe care Hayssam o execută deja. Acesta va executa așadar pedeapsa cea mai grea, cea de 20 de ani de închisoare.

Această condamnare a primit-o după ce a fost găsit vinovat că a dispus răpirea a trei jurnaliști români, în Irak, în 2005. Hayssam este singura persoană acuzată pentru acte de terorism din România.

Frații lui Hayssam, Mukhles și Mahmoud, dar și un partener de afaceri, au fost achitați în dosarul din 2006, în care erau acuzați de fapte de terorism și pentru că l-au ajutat pe acesta să fugă din țară prin portul Constanța.
La pronunţarea sentinţei, inculpaţii şi avocaţii acestora au lipsit din sală.

Decizia poate fi atacată cu recurs în decurs de 10 zile la Înalta Curte de Casație și Justiție.

În 2006, Omar Hayssam a părăsit teritoriul României, deși la acea vreme era eliberat condiționat din motive medicale. Ulterior eliberării sale din motive medicale, Hayssam a plecat din România fără ca nimeni să știe în ce mod sau cu ce a plecat și mai ales, cine l-a ajutat. Ulterior a fost deschis un dosar penal pentru a afla cine i-a dat ajutor.


Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment