Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Parchetul General cere Camerei Deputaților declanșarea procedurilor legate pentru urmărirea penală a lui Ovidiu Silaghi

Parchetul General cere Camerei Deputaților declanșarea procedurilor legate pentru urmărirea penală a lui Ovidiu Silaghi

Un articol de: |
Foto: evz.ro Eveniment

Parchetul General a cerut, luni, Camerei Deputaților, să declanșeze procedurile legale pentru urmărirea penală a lui Ovidiu Silaghi pentru trafic de influență, potrivit unui comunicat de presă.

"În conformitate cu dispoziţiile art. 109 alin. 2 din Constituţia României şi art. 12 şi 19 din Legea nr. 115/1999 republicată, privind responsabilitatea ministerială, precum şi ale Deciziei Curţii Constituţionale nr. 270/2008, Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale faţă de Silaghi Ovidiu Ioan, deputat în Parlamentul României, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată", se arată în comunicatul PÎCCJ.

În cursul zilei de luni, șeful DNA a cerut procurorului general să sesizeze Camera Deputaţilor cu o cerere de începere a urmăririi penale împotriva deputatului Ovidiu Silaghi, pentru trafic de influenţă, faptă din perioada în care a fost ministru al Transporturilor şi prin care l-ar fi favorizat pe Nelu Iordache. (Detalii AICI)

Ovidiu Silaghi a fost ministru al Transporturilor din mai până în decembrie 2012 și a fost propus de către PNL pentru un nou mandat la conducerea Transporturilor. În urma deschiderii dosarului de urmărire penală, liberalul și-a retras candidatura la conducerea acestui minister. (Detalii AICI)

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment