Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Patriarhia Română, despre decizia CCR privind orele de religie: „Luăm act cu mâhnire de decizia Curții, discriminatorie şi umilitoare pentru această disciplină”

Patriarhia Română, despre decizia CCR privind orele de religie: „Luăm act cu mâhnire de decizia Curții, discriminatorie şi umilitoare pentru această disciplină”

Un articol de: |
Foto: lefrigaro.ro EvenimentJudecătorii Curţii au apreciat că cei care trebuie să facă o solicitarea sunt părinţii care doresc ca orele de religie să fie urmate de copiii lor în şcoală.Reacţia Patriarhiei Române vine după ce Curtea Constituţională a decis că religia nu se va mai preda obligatoriu în şcoli.

Judecătorii Curţii au hotărât că articolul din "Legea Educaţiei " care prevede că elevii care nu doresc să studieze această disciplină trebuie să facă o cerere este neconstituţional. Magistraţii au apreciat că cei care trebuie să facă o solicitare sunt părinţii care doresc ca această disciplină să fie studiată de copiii lor la şcoală.

Decizia Curţii Constituţionale este definitivă.

Citeşte mai multe despre:   Patriarhia Romana,   ora de religie,   religie,   CCR,   neconstitutional,   BOR
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment