Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Patriarhul Daniel la întoarcerea din Creta: „Bisericile și confesiunile creștine neortodoxe s-au îndepărtat în timp de la credința ortodoxă a Bisericii celei Una”

Patriarhul Daniel la întoarcerea din Creta: „Bisericile și confesiunile creștine neortodoxe s-au îndepărtat în timp de la credința ortodoxă a Bisericii celei Una”

Un articol de: |
Foto: basilica.ro Eveniment

Ierarhii românii s-au întors de la Sfântul și Marele Sinod. Membrii delegației au fost întâmpinați la Aeroportul Internațional "Henri Coandă" de către Ieronim Sinaitul, Episcop vicar patriarhal. 

În discursul susținut la Reședința Patriarhală, Patriarhul Daniel a arătat că episcopii români au fost activi în comitetele de lucru ale sinodului.

Citește și: Eliberată recent pe legea lui Tudorel Toder, o femeie condamnată pentru omor a recidivat și a înjunghiat în spate un bărbatAndra, anunț după 10 de căsnicie. Din păcate, e adevăratAlertă în București. Incendiu la un transformator de la CET SUD. Alimentarea cu energie electrică a fost sistată

„Românii ortodocși au fost activi în toate comitetele de lucru ale sinodului, dar și în lucrările ședințelor plenare. Din partea Bisericii noastre, nu numai Patriarhul, ci și alți ierarhi au luat cuvântul și au făcut propuneri”, a spus Patriarhul.

Patriarhul României a arătat că reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române au adus o precizare foarte importantă: „bisericile și confesiunile creștine neortodoxe s-au îndepărtat în timp de la credința ortodoxă  a Bisericii celei Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolească”.

Legat de lipsa celor patru patriarhii ortodoxe, Patriarhul a arătat că deși ele nu au fost prezente, amendamentele lor au fost luate în considerare la întocmirea documentelor.

Citește și: Şeful Jandarmeriei, anunț de ultima oră. S-a decis SOARTA JANDARMULUI filmat când lovea protestatarii Fost șef SPP face public nume de șefi din SRI care fac parte din "statul paralel" și se implică în justițieCurtea Supremă, lovitură dură pentru procurorii DIICOT: Ce au decis în dosarul Romgaz în care sunt vizați Adriean Videanu și Ioan Niculae

În încheierea cuvântului, Patriarhul Daniel a afirmat că " fiecare creștin ortodox  trebuie să fie un mărturisitor al credinței. Cu toate acestea, nu trebuie să iubim o Ortodoxie ideală, ci să arătăm în practică o Ortodoxie reală" a mai precizat Întâistătătorul BOR.

Sinodul PanOrtodox din Creta a avut loc în perioada 16-26 iunie în insula Creta. La reuniunea Bisericii Ortodoxe au lipsit patru Patriarhii.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment