Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Patriarhul Ecumenic nu dorește să administreze "Teritoriile Noi": "Nu este intenția mea să le cer înapoi!”

Patriarhul Ecumenic nu dorește să administreze "Teritoriile Noi": "Nu este intenția mea să le cer înapoi!”

Un articol de: |
Foto: pemptousia.ro Eveniment

Ședințele dedicate Sinodului PanOrtodox au continuat în aceste zile. Printre documentele supuse analizei a fost și cel al situației Mitropoliilor din Epir, Macedonia, Tracia și Egeea de Nord, acestea fiind cunoscute sub numele de Teritorii Noi.

Teritoriile în cauză au aparținut în trecut Patriarhiei Ecumenice, însă acum sunt administrate de Biserica Ortodoxă a Greciei.

Citește și: CCR face front comun cu PSD-ALDE: Comisia Iordache este constituționalăDe ce ar fi comis criminala de la metrou fapta. Ce i s-a întâmplat la serviciuStau cu fratele meu şi cumnata mea. Am început să fac sex cu soţia lui, după ce a plecat în Franţa la muncăDetalii CUTREMURĂTOARE: "URSS nu s-ar fi opus monarhiei, în 1990, ci altcineva de la București. Și NU e Iliescu"

După ce au fost expuse toate părerile, Patriarhul Ecumenic a luat cuvântul și a afirmat că va respecta situația actuală a Mitropoliilor respective.

„Întrucât de multe ori în trecut s-au creat neînțelegeri cu privire la această temă din partea unor persoane care doresc să rupă legăturile bune ale celor două Biserici (n.n. Patriarhia Ecumenică și Biserica Greciei), vreau să asigur pe toți astăzi, înaintea Sfântului și Marelui Sinod, că Mitropoliile Teritoriilor Noi se supun duhovnicește Fanarului și au fost oferite din motive istorice, dar nu este nici intenția mea, nici a Patriarhiei în general să le cer înapoi!”, a spus patriarhul.

Potrivit  directorului Biroului de Presă al Bisericii Greciei, Haris Konidaris, Arhiepiscopul Atenei s-a arătat mulțumit de afirmația Patriarhului Ecumenic referitoare la statutul Teritoriilor Noi, notează basilica.ro.

Citește și: ALERTĂ de GRADUL 0, în ROMÂNIA! O MAȘINĂ a intrat într-un GRUP de persoane! BILANȚUL VICTIMELOR! Planul ROSU, activat (VIDEO)A murit unul dintre ULTIMII PARTIZANI ai României, chiar de Ziua Anticomuniștilor! (VIDEO, FOTO)Anunț IMPORTANT al MAE privitor la românii care trăiesc în Marea Britanie. Intră în vigoare un nou STATUT. Ce se întâmplă cu aceștia?

Conform protocolului Sfântului Sinod, înainte de începerea fiecărei ședințe este oficiată Sfânta Liturghie.

Ziua de joi a fost atribuită delegației României, slujba de la Mănăstirea Gonia fiind în limba română.

Sfântul și Marele Sinod PanOrtodox are loc în perioada 16 - 27 iunie, acesta desfășurându-se în Creta.

Citește și: LECȚIE DE ISTORIE despre Regele Mihai, cu ELEVII ELVEȚIENI! Ce spun școlarii și cum arată manualele. În România, Majestatea Sa a fost UITAT!Surse: DNA a pus poprire pe 4 milioane de lei, bani din conturile Tel DrumRegele Mihai s-a întors acasă. Aeronava cu trupul neînsuflețit al fostului suveran a aterizat pe Aeroportul Otopeni (VIDEO, FOTO)

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment