Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment ”Pe americani nu îi consideră aici nimeni drept criminali și ocupanți": Ambasada Rusiei la București contestă ideea schimbării numelui parcului F.I.Tolbuhin 

”Pe americani nu îi consideră aici nimeni drept criminali și ocupanți": Ambasada Rusiei la București contestă ideea schimbării numelui parcului F.I.Tolbuhin 

Un articol de: |
Foto: adevarul.ro Eveniment

Ambasada Rusiei la București este nemulțumită de faptul că viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, a propus schimbarea numelui numelui Parcului F.I.Tolbuhin și acuză "încercări nejustificate de a revizui istoria pe baza standardelor duble", se arată într-un comunicat de presă al reprezentanței diplomatice. 

Reprezentanții Ambasadei contestă argumentele invocate de Dan Cristian Popescu, potrivit căruia "mareșalul sovietic chipurile a fost un ocupant si invadator", iar "Armata Roșie a adus comunismul pe pământul românesc".

Citește și: Ghici ghicitoarea mea și vezi cât de psihopat ești. Fă-ți și tu acest test psihologic mai puțin obișnuitSimona Halep a făcut furori la o petrecere. Ce rochiță sexy a purtat Cum pot afla româncele printr-un simplu SMS când trebuie să facă sex protejatULTIMA ORĂ: Din NEFERICIRE, Casa Regală a făcut TERIBILUL anunț. Din păcate, REGELE MIHAI ...Gafă incredibilă a ANPC. Cum s-a făcut de râs instituția (FOTO)

"Inițiatorii acestei idei probabil știu că la București, de exemplu, sunt două monumente (în parcurile Cișmigiu și P.D.Kiseleff) ridicate în cinstea piloților militari americani care au bombardat fără milă capitala română pe 4 aprilie 1944. Ca urmare a acestor bombardamente au fost uciși circa 3.000 de civili și peste 2.000 au fost răniți, peste 3.000 de case au fost distruse. Demn de remarcat este că pe americani nu îi consideră aici nimeni drept "criminali și ocupanți", precum că nimeni aici nu pune sub semnul întrebării relevanța imortalizării memoriei acestora în capitala României", se arata comunicatul Ambasadei.

Redăm, mai jos, comunicatul integral al Ambasadei Rusiei la București: 

În luna iulie a.c. pe pagina sa personală de internet Dan Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2 din București, a prezentat inițiativa de a preschimba denumirea Parcului F.Tolbuhin, explicând acest lucru prin faptul că mareşalul sovietic chipurile a fost un “ocupant și invadator”, iar „Armata Roșie a adus comunismul” pe pământul românesc.
Considerăm astfel de inițiative ca o încercare de a resuscita fobiile istorice nefondate, prin demonizarea uneia dintre marile puteri învingătoare în cel de-al Doilea Război Mondial și, în special, de a pune la îndoială rolul decisiv al Armatei Roșii în înfrângerea Germaniei naziste.

Citește și: Caz unic! Ce a făcut cu banii un câştigător la LOTO, de frica blestemelorCum arată lista de gardă la un spital dintr-un orășel belgian. Ministerul Sănătății din România, se vede?Familia lui Ionuţ, copilul sfâșiat de câini, a fost executată silit de un avocat pentru o sumă uriașă

Este binecunoscut că la 22 iunie 1941, Germania hitleristă și aliații săi europeni, inclusiv România, au atacat în mod perfid Uniunea Sovietică. În același timp, regimul lui Antonescu a oferit Berlinului nu numai infrastructura și resursele țării sale, ci și cel mai mare contingent militar dintre sateliții lui Hitler (peste 600.000 de persoane) dintre sateliții lui Hitler. Pierderile URSS în Marele Război pentru Apărarea Patriei se ridică la zeci de milioane de vieți omenești.

În etapa finală a celui de-al Doilea Război Mondial, România, după lovitura de stat din 23 august 1944 condusă de Regele Mihai, s-a alăturat coaliției antihitleriste. Trupele sovietice și române împreună au eliberat România și alte țări de cotropitorii fascişti. Eliberarea României a fost realizată cu prețul unor mari sacrificii: pierderile totale ale trupelor sovietice în operațiunile de pe teritoriul român au depășit 286 de mii de oameni, printre care 69 de mii au murit și au fost înmormântați în pământul românesc. Și armata română a avut pierderi considerabile: peste 58 de mii de uciși, răniți și dispăruți.

Contribuția decisivă la eliberarea României au adus-o operațiunile ofensive desfășurate cu succes de către Fronturile al 2-lea și al 3-lea Ucrainene sub conducerea mareșalilor Rodion Malinovskiy și Fiodor Tolbuhin.

citeste mai departe

Citește și: În ultimii 10 ani au picat BAC-ul 900.000 din 1,9 milioane de elevi care au dat examenul. Reacția Ministrului EducațieiImportant membru al Guvernului, prădat de hoți. A rămas fără bani și obiecte electrocasniceACCIDENT GRAV în SIBIU pe DN1! Trafic BLOCAT. O femeie a murit după ce a fost lovită de un TIR (FOTO)

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment
Alte Articole
TOP 3 Politică
TOP 3 Eveniment
TOP 3 Economic
TOP 3 High-Tech
TOP 3 Auto
TOP 3 Externe
TOP 3 Monden
TOP 3 Sport
TOP 3 Lumea lui Banciu
TOP 3 360 de grade