Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Percheziții în patru județe, la persoane suspectate că au acoperit tărieri ilegale de arbori

Percheziții în patru județe, la persoane suspectate că au acoperit tărieri ilegale de arbori

Un articol de: |
Foto: sursazilei.ro Eveniment

Polițiștii au desfășurat, joi, percheziții la sediile mai multor firme din județele Bistrița-Năsăud, Bihor, Cluj și Maramureș, fiind în căutarea unor probe într-un dosar în care 16 persoane sunt suspectate că ar fi acoperit tăieri ilegale de arbori, relatează Mediafax.

Anchetatorii fac cercetări cu privire la activitatea a 16 persoane fizice şi juridice, bănuite de punere în circulaţie fără drept de documente cu regim special, evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi instigare la tăiere ilegală de arbori, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Cele 16 persoane sunt bănuite că, în perioada ianuarie 2013 - septembrie 2014, ar fi ridicat ilegal documente cu regim special, respectiv avize de însoţire a materialului lemnos, facturi şi chitanţe fiscale, pe care le-ar fi completat cu date fictive sau ar fi instigat alte persoane la săvârşirea acestor fapte.

“Documentele ar fi fost vândute unor agenţi economici din mai multe judeţe, în scopul acoperirii unor tăieri ilegale de arbori, a unor achiziţii ilegale de material lemnos sau pentru sustragerea de la plata către bugetul de stat a unor obligaţii fiscale, fapte prin care s-ar fi produs un prejudiciu estimat la 800.000 de lei”, se arată în comunicat.

În urma percheziţiilor, şase persoane ar urma să fie duse la audieri.

Citeşte mai multe despre:   perchezitii,   patru judete,   taieri ilegale de arbori,   persoane suspectate
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment