Percheziţii la un spital din Argeş. Cum ar fi transferat o contabilă 4 milioane de lei în conturile unei grupări infracţionale

Percheziţii la un spital din Argeş. Cum ar fi transferat o contabilă 4 milioane de lei în conturile unei grupări infracţionale
Foto: ePitesti

Polițiștii au efectuat șase percheziții în Argeș, pentru destructurarea unei grupări infracţionale care ar fi cauzat un prejudiciu de aproape 4.000.000 de lei Spitalului Judeţean din Piteşti.

Vizați sunt doi bărbați și o femeie care ar fi acționat în scopul delapidării cu consecinţe deosebit de grave a unității medicale. Femeia, contabila spitalului, ar fi completat şi determinat persoanele responsabile să semneze fără vinovăţie ordine de plată, cu denumirea unor societăţi comerciale care au calitatea de furnizori ai spitalului, însă menţionând codul de identificare fiscală şi contul IBAN al unei alte societăţi comerciale, controlate de grupul infracţional.

"În perioada 2012– 2017, contabila ar fi completat 70 de de astfel de ordine de plată, în baza cărora ar fi fost transferaţi 3.988.688 de lei din fondurile spitalului. Imediat după ce banii ar fi fost transferaţi fără drept de spital către contul firmei controlate de grupare, aceştia ar fi fost retraşi în numerar de membrii grupării”, se arată într-un comunicat IGP.

Documentele întocmite în fals şi datele din acestea ar fi fost introduse în sistemul electronic de evidenţe contabile a spitalului şi ar fi dus la alterarea în mod grav a evidenţelor şi rezultatelor financiare ale unităţii spitaliceşti.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, fals informatic şi perturbarea sistemelor informatice.

Urmăriți B1TV.ro și pe