Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Peste 1.400 de morminte din Evul Mediu, descoperite la Biserica Neagră din Braşov

Peste 1.400 de morminte din Evul Mediu, descoperite la Biserica Neagră din Braşov

Un articol de: |
Foto: nstravel.ro Eveniment

Descoperire istorică la Biserica Neagră din Brașov. Peste 1.400 de morminte datând din Evul Mediu, dar și din epoca modernă au fost descoperite de arheologi, în timpul lucrărilor de reabilitare și reamenajare.

Cele mai importante descoperiri sunt două plăci funerare de la începutul secolului al XVIII-lea, una dintre acestea fiind întreagă şi având doi metri lungime, 80 de centimetri lăţime şi 30 de centimetri înălţime. Această placă a fost găsită chiar la intrarea principală de la Biserica Neagră, informează Mediafax.

În urma săpăturilor arheologice, demarate în aprilie 2012, au fost descoperite peste 1.400 de morminte, podoabe sau bucăți de vase, potrivit arhitectului municipiului Brașov, Marilena Manolache. În plus, au mai fost descoperite câteva gropi pentru provizii, care ar data din secolul al XIII-lea, precum și schetelul unui cal.

Toate obiectele găsite au fost transportate într-un depozit al Bisericii Evanghelice urmând să fie duse la Muzeul de Istorie, după restaurare.

 

Citeşte mai multe despre:   1.400 de morminte,   biserica neagra,   Brasov,   evul mediu
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment