Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Petiție: Ziua Republicii Moldova, dorită sărbătoare legală în România

Petiție: Ziua Republicii Moldova, dorită sărbătoare legală în România

Un articol de: |
Foto: unimedia.md Eveniment

Duminică, în jurul orei 17.00, aproximativ 20 de persoane, s-au adunat în fața sediului Ambasadei Republicii Moldova la București, pentru a celebra Ziua națională a Basarabiei.

Ambasada le-a oferit permisiunea pentru această manifestare şi astfel, aceștia au putut staţiona pe trotuarul din faţa sediului pentru a ciocni un pahar de șampanie, însoțit de pișcoturi.

Manifestarea a fost organizată de două asociaţii care militează pentru unirea României şi Republicii Moldova - Grupul informal de gândire şi de acţiune "România Vie", fondat de un grup din Bucureşti, dar având membri şi din alte oraşe ale ţării, şi Platforma Civică Acţiunea 2012, care grupează circa 30 de organizaţii de pe ambele maluri ale Prutului.

Aceste două asociații cer printr-o petiție, ca data de 27 august, Ziua națională a Republicii Moldova, să devină sărbătoare legală și în România.

Petiția inițiată de cele două asociații va fi depusă, luni, la Camera Deputaţilor.

“Revoluţia română a început de fapt la Chişinău, în data de 21 martie 1989, când a avut loc o primă manifestaţie la care s-a cerut adoptarea ca limbă oficială a Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti a limbii române, scrisă cu grafie latină”, se afirmă în textul petiției.

Inițiatorii petiției sunt de părere că adoptarea datei de 27 August ca sărbătoare legală în România “ar putea reprezenta un semnal important de solidaritate cu Moldova, într-un moment de răscruce al patriei-soră şi al naţiunii române în ansamblul său”.

Recomandă stirea:
email
 
 
+ adauga comentariu COMENTARII (4):
 • 1. De NORDIC | 21 Octombrie 2013 09:31

  27AUGUST SARBATOARE LEGALA IN ROMANIA

 • 2. De Bruna | 09 Ianuarie 2013 12:48

  You know what, I'm very much iniclend to agree.

 • 3. De Victor | 27 August 2012 09:50

  Rusii au triplat de mult timp in urma pretul la gaze pentru Republica Moldova si Romania, pana si UK, Germany, France cumpara cu un pret mult mai redus gazele rusilor. Sa ma pish atunci pe ele si pe relatia cu ei! Porcii nu devin oameni, tot porci raman.

 • 4. De patriot credul | 26 August 2012 21:04

  E clar, o sa ne tripleze rusii prertul la gaze

 • Adauga comentariu
  0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
  captcha

  * Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


  TOP 5 Eveniment
  Alte Articole
  TOP 3 Politică
  TOP 3 Eveniment
  TOP 3 Economic
  TOP 3 High-Tech
  TOP 3 Auto
  TOP 3 Externe
  TOP 3 Monden
  TOP 3 Sport
  TOP 3 Un pont pe zi
  TOP 3 Lumea lui Banciu
  TOP 3 360 de grade