Petre Roman, audiat la Parchetul General în "dosarul Mineriadei": Fostul premier este inculpat pentru crime împotriva umanității (VIDEO)

Petre Roman, audiat la Parchetul General în "dosarul Mineriadei": Fostul premier este inculpat pentru crime împotriva umanității (VIDEO)

Petre Roman s-a prezentat marți dimineață la Parchetul General pentru a fi audiat de procurori în dosarul "Mineriadei din 13-15 iunie 1990". Această prezență vine la o zi după ce și fostul președinte Ion Iliescu a fost citat pentru a îi fi adusă la cunoștință calitatea de inculpat.

Săptămâna trecută, procurorii militari au audiat mai multe persoane puse sub acuzare în acest dosar – Gelu Voican Voiculescu, Miron Cozma sau Adrian Sârbu, dar și mai mulți martori, cel mai cunoscut fiind scriitorul Andrei Pleșu.

În dosarul "Mineriada" sunt cercetati penal, printre altii, fostul președinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman, fostul director al SRI Virgil Măgureanu, Nicolae Dumitru – fost prim-vicepreședinte al Frontului Salvării Naționale, general (rez.) Mugurel Cristian Florescu – fost adjunct al procurorului general al Romaniei și șef al Direcției Procuraturilor Militare.

Procurorii militari susțin că, în perioada 11 – 15 iunie 1990, inculpații au decis, organizat și coordonat "un atac generalizat și sistematic", lansat împotriva unei populații civile, respectiv împotriva manifestanților din Piata Universității din București, precum și a populației Capitalei, atac în care au implicat participarea forțelor armate ale Ministerului de Interne, Ministerului Apărării Naționale, Serviciului Român de Informații, precum și a unui număr de peste zece mii de mineri și alți muncitori din mai multe zone ale țării.

Petre Roman, audiat la Parchetul General în "dosarul Mineriadei": Fostul premier este inculpat pentru crime împotriva umanității

#DIRECT_ONE_mbqm96 Close#

Urmăriți B1TV.ro și pe