Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Plângere la DNA și DIICOT ”împotriva grupului de interese din Ministerul Mediului”, după înființarea Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate

Plângere la DNA și DIICOT ”împotriva grupului de interese din Ministerul Mediului”, după înființarea Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate

Un articol de: |
Foto:ziuadecj.realitatea.net Eveniment

Organizația Agent Green a depus o plângere la DNA și DIICOT ”împotriva grupului de interese din Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor — România și RNP Romsilva”,  care vizează înființarea Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate. Organizația de mediu atrage atenția că înființarea acestei agenții în forma propusă de autorități va permite continuarea distrugerii parcurilor naționale și naturale.

"Agent Green a făcut astăzi (marți, 5 iulie 2016 — n. r.) plângere la DNA — Direcția Națională Anticorupție și DIICOT împotriva grupului de interese din Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor — România și RNP Romsilva, care vizează înființarea ANANP (Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate) într-o formă care va permite continuarea distrugerii parcurilor naționale și naturale. Plângerea vizează și lipsa de preocupare și de acțiuni concrete reale pentru combaterea exploatărilor forestiere ilegale. Vom reveni cu informații imediat ce vom avea un răspuns. Ne așteptăm, însă, ca investigațiile să fie de durată”, transmite Agent Green.

Citește și: Regele Juan Carlos și Regina Sofia a Spaniei au sosit la Palatul Regal (FOTO)Care au fost ultimele cuvinte ale Alinei Ciucu, fata omorâtă la metrou: 'Am auzit-o cum spunea…'Umilința la care a fost supus Regele Mihai chiar astăzi. Este ireal ce s-a întâmplat"Este totul sfruntat şi jenant". Ana Blandiana, despre cei care acum îl laudă pe Rege deși tot ei l-au dat afară din țară: "Și-a cerut cineva scuze pentru ceea ce a făcut?"

Agerpres amintește că, pe 11 mai, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind înființarea Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate și pentru modificarea OUG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice. 
Tot în acea perioadă, secretarul de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor Viorel Traian Lascu declara că nou înființata Agenție ar putea să-și intre în atribuții în luna octombrie, primul pas fiind ca Ministerul să propună o Hotărâre de Guvern pentru organizarea acestei structuri.

Deputatul liberal Lucia Varga, unul dintre inițiatorii legii, declara, în aprilie, că actul normativ oferă posibilitatea de a proteja mai bine și de a conserva biodiversitatea din țara noastră. Ea preciza că prin această agenție se creează cadrul legal pentru administrarea unitară a tuturor ariilor naturale protejate și o coordonare a implementării planurilor de management al acestora, în vederea protejării și conservării biodiversității. 

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment