Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Povestea şocantă a românului Eugen Grigore care a ucis 24 de ţigani cu un camion: Un caz asemănător cu masacrul de la Nisa s-a petrecut în România, în anii '70 (FOTO)

Povestea şocantă a românului Eugen Grigore care a ucis 24 de ţigani cu un camion: Un caz asemănător cu masacrul de la Nisa s-a petrecut în România, în anii '70 (FOTO)

Un articol de: |
Foto: Adevărul.ro Eveniment

Atentatul de Ziua Franței de la Nisa a îngrozit o țară întreagă. Atacatorul a folosit un camion cu care a mers în zig-zag printre oameni, peste 80 de persoane pierzându-și viața, iar alte 100 au fost rănite. Un caz asemănător ca cel al din Franța a avut loc în țara noastră în urmă cu mulți ani.

Libertatea a dezvăluit un secret păstrat extrem de bine de Miliție. Este vorba despre Eugen Grigore, cel care supărat din cauza morții familiei sale, a vrut să se răzbune. Bărbatul s-a hotărât să-și facă dreptate singur, trecând cu camionul peste 24 de romi care îi omorâseră familia. Cazul cutremurător datează din anii '70.

Citește și: Prințul Charles a sosit în România pentru a participa la funerariile Regelui MihaiCare au fost ultimele cuvinte ale Alinei Ciucu, fata omorâtă la metrou: 'Am auzit-o cum spunea…'Umilința la care a fost supus Regele Mihai chiar astăzi. Este ireal ce s-a întâmplatDe la școala, direct la sicriul Regelui pentru întâlnirea cu istoria: Imaginea care a făcut înconjurul țării (FOTO)

Povestea şocantă a românului Eugen Grigore care a ucis 24 de ţigani cu un camion: Un caz asemănător cu masacrul de la Nisa, s-a petrecut în România în anii '70 (FOTO)

Ofițerul criminalist, Traian Tandin în vârstă de 66 de ani, a făcut cercetări în arhivele Miliției în ceea ce privește episodul cu Eugen Grigore. Cazul său a fost  ascuns de comuniști pentru a nu apărea un conflict interetnic.

Citește și: Gest de maxim respect pentru Rege: În genunchi în fața sicriului (FOTO)Regele Juan Carlos și Regina Sofia a Spaniei au sosit la Palatul Regal (FOTO)"Este totul sfruntat şi jenant". Ana Blandiana, despre cei care acum îl laudă pe Rege deși tot ei l-au dat afară din țară: "Și-a cerut cineva scuze pentru ceea ce a făcut?"

Povestea lui a început în anii ’70 când, şofer fiind la o autobază de lângă Iaşi, omul a venit acasă şi i-a găsit pe toţi ai lui fără suflare. Nevasta şi cei trei copii zăceau morţi, iar casa era răvăşită şi incendiată. Bărbatul şi-a pierdut minţile şi, după câteva zile, când a aflat că autorii crimei şi ai jafului sunt nişte ţigani dintr-o şatră din apropiere, a luat camionul de la serviciu, l-a încărcat cu benzină şi a pornit hotărât într-acolo”. Scos din minţi, Grigore i-a masacrat pe toţi cei care i-au ieşit în cale.

În şatra cu căruţele cu coviltir a făcut un adevărat măcel după ce, în plină viteză, a intrat în corturi, cai şi căruţe, fără a ţine seama de cine se afla în ele”, a spus ofițerul criminalist Tandin.

La dosar a fost găsită și declarația șocantă a lui Eugen Grigore după ce i-a ucis pe cei 24 de romi.

Citește și: "Moartea vine cu metroul!". Scurt istoric al evenimentelor tragice din subteranul Bucureștiului"Doi POLITRUCI au luat manualele și AU RUPT poza Regelui Mihai!" (FOTO)EMOȚIONANT! Lacrimile bătrânei în PORT POPULAR, la catafalcul Regelui Mihai (FOTO)

 “A omorât 24 de oameni, bărbaţi, femei şi copii, iar totul a fost imediat trecut la «strict secret » de Securitate şi Miliţie, care nu voiau să apară un conflict între ţigani şi români. Toate urmele acestei răzbunări au fost şterse, supravieţuitorii fiind luaţi de acolo şi transportaţi în alte locuri”, a spus acesta.

Bărbatul a fost condamnat pe viață în anii 70, dar în 2001 a fost eliberat, la scurt timp încetând din viață.

Citește și: Judecătorii și procurorii vor ieși în stradă să protesteze împotriva modificărilor la codurile penaleProgramul președintelui Iohannis în ziua înmormântării Regelui MihaiMĂRTURIA unei călugărițe de la căpătâiul Regelui Mihai

Pornind de la acest episod, în anul 2012, galeria Stelei, aflată într-un permanent conflict cu cea a Rapidului, l-a elogiat pe Eugen Ghrigore, cel care i-a ucis pe cei 24 de cetățeni de etnie romă, la un meci disputat cu marea rivală din Giulești.

Citeşte mai multe despre:   caz asemanator,   Eugen Grigore,   Nisa,   camion
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment