Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Poziţia Apa Nova: Miercuri a avut loc în Bucuresti un fenomen meteo deosebit, cu o probabilitate de apariție la zeci de ani

Poziţia Apa Nova: Miercuri a avut loc în Bucuresti un fenomen meteo deosebit, cu o probabilitate de apariție la zeci de ani

Un articol de: |

S-a demonstrat, de la Linz (2013) pana la Paris (2016) ca nici un om, nici o companie, nici un oraș nu se pot pune cu natura.

Ieri, 29.06.2016, a avut loc din nou in Bucuresti, un fenomen meteo deosebit cu o probabilitate de apariție la zeci de ani. Pe site-ul Apa Nova veti gasi informatiile tehnice care probeaza aceasta afirmatie (Curba IDF, informatiile de la pluviometre, etc). De exemplu, pluviometrul Grozavesti a inregistrat in 45 min un cumulat de 40.4 l/mp, probabilitate de aparitie o data la 20 ani, mult peste capacitatea de transport proiectata a retelei de canalizare!

Citește și: Autoarea crimei de la metrou, PRINSĂ și audiată de polițiști (FOTO)Dani Oțil și Răzvan Simion nu-și mai vorbesc din cauza Lidiei Buble! Ce s-a întâmplatBianca este însărcinată! Vestea zilei în showbiz și primele declarațiiTânăra care a murit la metrou, în staţia Dristor, a fost împinsă. Poliția a făcut publice imagini cu o suspectă. Aceasta a mai avut o altă tentativa de crimă (FOTO)

 Evenimentul a avut amploarea si concentratia cele mai semnificative in intervalul orar 14:30 – 16:00, zonele afectate fiind sectorul 1, 6 si partial sectorul 5. Cantitatea medie de precipitatii fiind de 27.06 l/mp (pe zona afectata), volumul viiturii generare de ploaie fiind de 1,614,368.31 mc si debitul max tranzitat de 127.68 mc/s.

 Din cauza intensitatii evenimentului pluvial, mai multe canale din zona afectata au intrat in presiune inundand subsoluri, curti si case, echipele ANB intervenind cu pompe pentru degajarea apei la 60 adrese aflate in aceasta situatie.

 De asemenea, s-a actionat in teren cu 30 de utilaje pentru degajarea gurilor de scurgere si canalelor infundate si pentru acumulari de apa. Multumim cetatenilor pentru sesizari, si facem apel si pe aceasta cale la importanta folosirii corecte a canalizarii, care nu trebuie confundata cu cosul de gunoi.

Citește și: Reprezentantul foștilor deținuți politici, scos de pe lista de invitați de la ceremonia funerară de la PeleșPatriarhia a anunțat când vor fi trase clopotele pentru RegeSenator PNL, condamnat la închisoare pentru că a produs un accident rutier în timp ce conducea beat (VIDEO)

 La ora 7.30 azi dimineata, mai erau 2 notificari in curs de rezolvare, din totalul de 333, receptionate de Apa Nova Bucuresti.

 Multumim pentru excelenta coordonare cu celelalte institutii in cadrul comandamentului de ieri: Primaria Municipiului Bucuresti, Prefectura Municipiului Bucuresti, ISU, Operatorii de salubritate sect 1 si 6, Administratia Strazilor si RATB.

Curatarea casetei de sub Dambovita, finalizata in 2015, a permis si de aceasta data evitarea unui dezastru, pentru ca asigura folosirea ei la capacitatea maxima proiectata. Acolo nu mai intervenise nimeni din anii 80, iar inainte de curatare functiona la 47% din capacitate.

Citește și: Nou protest în fața Parlamentului: Oamenii nu se lasă și cer cu orice preț oprirea atacului la justițieIncident nefericit la stația de metrou Dristor 1: O femeie a murit după ce a căzut în fața metrouluiMilitarii NATO au primit interzis în poligonul din Poiana Rotundă dintr-un motiv incredibil

Apa Nova Bucuresti va sta in continuare la dispozitie prin call center 021 207 77 77

Citeşte mai multe despre:   Apa Nova,   ploi,   inundatii
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment