Precizări de ULTIMĂ ORĂ ale Metrorex despre tânăra împinsă în fața trenului

Precizări de ULTIMĂ ORĂ ale Metrorex despre tânăra împinsă în fața trenului

În urma nefericitului eveniment petrecut marți seară la stația de metrou Dristor, în care o tânără a fost împinsă în fața metroului de către o femeie (Detalii AICI), Metrorex vine cu o serie de precizări.

"Evenimentul a avut loc în jurul orei 20:00 în stația de metrou Dristor 1, la linia de metrou spre Republica. În urma avizării către Dispeceratul Metrorex a faptului că o persoana a căzut în calea de rulare și a fost lovită de tren, personalul Metrorex a desfășurat activitățile specifice ce se aplică în astfel de cazuri, în conformitate cu procedurile în vigoare, din care amintim:

– Deconectarea tensiunii de alimentare pentru a putea interveni și a scoate persoana din calea de rulare

– Avizarea prin serviciul național unic pentru apeluri de urgență 112 și solicitarea de sprijin medical

– Deplasarea de urgență a personalului de salvatori al Metrorex în vederea intervenirii și acordării de sprijin personalului ISU specializat

– Reorganizarea circulației, astfel încît să se izoleze zona și să se asigure transportul călătorilor, în acest caz, prin transbordare în stațiile Mihai Bravu și Nicolae Grigorescu.

Având în vedere faptul că, în acest moment, se află în desfășurare o anchetă efectuată de către organele abilitate, Metrorex colaborează și oferă toate datele necesare organelor de cercetare și autorităților implicate în anchetă. Acestea sunt cele care realizează și comunicarea oficială în speță.

Facem mențiunea că sistemul de supraveghere existent în stațiile de metrou este utilizat atât de Metrorex pentru a asigura monitorizarea circulației de metrou cât și de către alte instituții pentru supravegherea spațiilor de la metrou cu scopul de a asigura siguranța și securitatea cetățenilor.

Precizăm că pentru asigurarea circulației la metrou, în condiții de siguranță și confort, Metrorex își desfășoară activitatea în conformitate cu procedurile interne întocmite în acest sens precum și cu legislația în vigoare. O parte din procedurile societății sunt realizate în colaborare cu autoritățile de supraveghere și protecție a persoanelor.

Urmare a evenimentului din data de 12.12.2017, s-au intensificat acțiunile care se desfășoară cu Poliția Română, Jandarmeria și alte instituții, conform planurilor de colaborare existente, cu aceștia.

Menționăm că preocuparea principală a societății Metrorex este și va rămâne în continuare transportarea în condiții de siguranță și confort a utilizatorilor metroului".

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe