Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Premieră la Târgu Mureș: NATO organizează un exercițiu de simulare a nivelurilor de decizie în urma producerii unei explozii (VIDEO)

Premieră la Târgu Mureș: NATO organizează un exercițiu de simulare a nivelurilor de decizie în urma producerii unei explozii (VIDEO)

Un articol de: |

Premieră mondială la Târgu Mureș. Centrul Euro Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre (EADRCC) al NATO și România organizează, de luni până joi, un exercițiu de amploare în cadrul căruia se va simula o situație de urgență soldată cu mai multe victime și cu evacuarea unui număr însemnat de persoane.

Căpitan Cătălin Chirca, din partea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, a explicat pentru Agerpres că exercițiul este unul cu totul nou deoarece nu se desfășoară  cu forțe pe teren, ci doar pe simulatoare.

Citește și: Un individ din Vrancea și-a bătut soția până a băgat-o în spital. Ce l-a scos din minți pe bărbatCe a făcut acest polițist cu trandafirii aruncați spre sicriul Regelui. Merită respectul tuturorKlaus Iohannis a încălcat protocolul la înmormântarea Regelui. Ce gest a făcutOana Pellea prezentă la flashmob-ul „România condamnată la tăcere“ (FOTO)

”Exercițiul va cuprinde mai multe părți, prima va începe în cursul zilei de astăzi (luni, n.r.). Este un exercițiu nou pentru toată lumea întrucât nu se joacă cu forțe în teren, se joacă doar pe parte de decizie, pe simulatoare. În locul de desfășurare, în zona Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Târgu Mureș au fost aduse mai multe autospeciale, în principal puncte mobile de comandă, care dispun de tehnică de comunicații, astfel încât să poată fi ținută în permanent legătura între jucători. Sunt simulate practic toate nivelurile de decizie — începând cu nivelul local, județean și național — fiecare echipă de decizie va sta într-un punct de comandă, într-o zonă separată, și va păstra legătura doar prin canalele de comunicații. Este un exercițiu mai deosebit, nu vor fi foarte multe sirene în Târgu Mureș, dimpotrivă, totul va fi pe calculator. Deci jucătorii nu se vor vedea, ca într-o situație reală, nu se vor vedea nici între ei — partea de decizie la nivel județean cu partea de decizie va păstra legătura prin analele de comunicații specifice”, a susținut Căpitanul Cătălin Chirca.

Premieră la Târgu Mureș: NATO organizează un exercițiu de simulare a nivelurilor de decizie în urma producerii unei explozii

Acesta a mai spus că jucătorilor nu li se va desvălui nimic despre exercițiu, tocmai pentru a li se testa capacitatea de reacție și vor ști doar că va fi vorba despre o intervenție la o explozie în care sunt implicate și substanțe periculoase. Totodată, vor fi analizate și capabilitățile, măsura în care știm ”să răspundem eficient la nivel local, ulterior de la nivel național, ca într-o situație reală: în prima fază intervine ISU Mureș, ulterior fiind venite și alte resurse ale IGSU”, a mai precizat cpt. Cătălin Chirca.

Citește și: VIDEO ȘOCANT. Jandarmii, tot mai AGRESIVI. Protestatarii nu au fost lăsați să se apropie de Casa Poporului / Pentru prima dată, jandarmii au apărat și sediul PSD Iași (VIDEO)"Nu stați la căldură, și pe voi vă fură!" Mii de clujeni au protestat din nou (VIDEO, FOTO)Cele mai afectuoase 4 zodii. Fidelitatea şi iubirea faţă de partener sunt caracteristicile lor definitorii

La intervenție vor participa echipajele de pompieri, de căutare-salvare urbană și echipaje de medicale.

”Exercițiul va presupune simularea în realitatea virtuală a dezastrului și prevede existența mai multor posturi de comandă avansate, astfel încât situația de urgență din scenariu să se apropie cât ai mult de realitate. Exercițiul va fi urmat de un seminar pentru identificarea celor mai bune practici pentru creșterea rezilienței naționale în intervenția la dezastre”, se arată într-un comunicat IGSU.

La Târgu Mureș se vor afla reprezentanți din șaptesprezece țări, dar și ai Centrului de Excelență NATO pentru medicină militară (MILMED COE), ai Centrului de Excelență NATO pentru Managementul Crizelor și Răspuns la Dezastre (CMDR COE) și experți civili NATO.

Citește și: Tudor Chirilă: De sărbători, prefer să fiu ÎN STRADĂ! Dacă înțelegi ce se întâmplă în Parlament cu violarea Justiției, nu prea ai cum să ai liniște”Justiție, nu corupție!”. Peste 12.000 de oameni au protestat în București și în țară (VIDEO, GALERIE FOTO)Vom avea ZĂPADĂ de Crăciun? Ce spune meteorologul

Citeşte mai multe despre:   Targu Mures,   exercitiu NATO,   premiera,   simulare,   explozie
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment