Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Preotul care a uitat poruncile. Decanul de la Teologie din Constanţa anchetat pentru fals intelectual și abuz în serviciu

Preotul care a uitat poruncile. Decanul de la Teologie din Constanţa anchetat pentru fals intelectual și abuz în serviciu

Un articol de: |

Deși corupția face încă ravagii în societatea românească, tentative de a lupta împotriva ei, cel puțin la nivel declarativ există în toate instituțiile de pe plaiurile mioritice. O excepție notabilă de la acest trend face însă Biserica Ortodoxă Română care refuză cu obstinație să înceapă un autentic proces de primenire, reformă și evacuare a scheletelor istorice din dulapuri.

Din fericire, justiția și presa își fac - deși cam timid - datoria semnalând cazurile controversate și abuzurile din sânul Bisericii.

Citește și: Doi soți din Gorj, AMENDAȚI după un incident BIZARDe ce a murit starleta porno Olivia Nova. Șocant de la ce i s-a tras sfârșitulAccident GROAZNIC pe Şantierul Naval Tulcea! Sfârșit teribil pentru un muncitor (VIDEO)

Preotul Bogdan Moise, fostul decan al Facultăţii de Teologie în cadrul Universităţii Ovidius Constanţa, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru acuzaţiile de complicitate la instigare la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în forma participaţiei improprii şi  fals intelectual.

Eparhia ortodoxă a Constanței a fost mereu în atenția presei cu diferite scandaluri de corupție în care au fost implicați angajații ei de la vlădică la opincă. Vezi, de exemplu ultimul dosar în care este implicat Arhiepiscopul Teodosie al Constanței. Detalii aici.

În acelaşi dosar, lectorul universitar Bogdan - Florin Chiriluţă a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei pentru  condmnare de  2 ani şi 3 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani şi interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a dreptului de a ocupa o funcţie publică, potrivit Adevărul.   

Citește și: ZIUA PROTESTELOR: Mii de oameni vor lua cu asalt centrul Bucureștiului. Și țara și diaspora se ridică!Cărtărescu: Declarația 600 este o aberație fiscală și o insultă / Petiție pentru retragerea formularuluiTeribil: Bătrână de 87 de ani, moartă după ce soba din casă i-a luat foc

 Acesta a pledat vinovat pentru fals în declaraţii în formă continuată, uz de fals (2 fapte) şi instigare la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în forma participaţiei improprii.

Bogdan- Florin Chiriluţă trebuie să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă cuprinsă între 60 şi 120 de zile, în condiţiile stabilite de instanţă

Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2013 – 2015, Chiriluţă, în calitate de candidat la posturile didactice scoase la concurs de Universitatea Ovidius Constanţa – Facultatea de Teologie, ar fi întocmit în fals un număr de 6 declaraţii pe propria răspundere pe care le-a depus la dosarul personal în scopul menţionat mai sus.  

Citește și: Confruntarea ROBOȚILOR: Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir anunță că i-au găsit lui Klaus Iohannis un interlocutor pe măsură (VIDEO)Ludovic Orban, după ce a fost acuzat că a făcut presiuni asupra unui membru al CNA: ”Cine spune așa ceva e dus cu capul”. Ce a declarat Valentin Jucan (VIDEO)Ceartă în direct între Traian Băsescu și Cornel Nistorescu: Cine e mincinosul mincinoșilor? (VIDEO)

 „Ulterior, conducerea Universităţii Ovidius Constanţa, acţionând fără vinovăţie, i-a acordat inculpatului titlurile de lector respectiv conferenţiar universitar şi l-a numit pe aceste posturi, concomitent cu efectuarea, în perioada februarie 2014 – iunie 2017, a unor plăţi ilegale (salarii brute) în sumă totală de aproximativ 118.570 lei”, acuză procurorii anticorupţie..

În demersurile sale, în anul 2013, Chiriluţă ar fi beneficiat de ajutorul lui  Moise, în calitate de decan al Facultăţii de Teologie din cadrul Universităţii Ovidius Constanţa.

Dosarul de urmărire penală şi acordul de recunoaştere a vinovăţiei privind pe Chiriluţă au fost trimise la Tribunalul Constanţa.

Citește și: Motivul pentru care devii DEPENDENT de fumat. Este vorba despre...Răsturnare de situație: Achitat definitiv de instanță, Radu Rușanu dă în judecată statul român. Fostul șef al ASF cere o sumă colosală ca daune (VIDEO)Peste trei mii de localități cu semnal SLAB la telefon. Ce vor FACE autoritățile

Precizăm că Facultățile de teologie ortodoxă au, în țara noastră, un regim special, aflându-se atât în subordinea Bisericii, cât și Statului. Dubla subordonare a fost acceptată tacit de BOR dintr-un motiv foarte pragmatic: statul plătește cheltuielile de întreținere și salariile profesorilor.

Dacă Biserica nu este în stare să își facă curățenie în propria ogradă, statul este nevoit să ia măsuri mai drastice.

Precizăm că în ultimii ani mai mulți clerici de nivel înalt sau mediu ai BOR au intrat în atenția DNA pentru fapte de corupție. 

Citește și: Imagini apocaliptice: Incendiu de proporții la o biserică din lemn (VIDEO)"Am fost așa... în euforia Audi-ului": Directoare din ministerul Muncii, acuzată că a primit mită o mașină și o geantă Pianist CONDAMNAT la închisoare. În perioada de glorie, era asemuit cu Richard Clayderman

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment