Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Președinta ÎCCJ, despre amendamentul privind dezvăluirile din dosare: La Comisia Juridică o să prezint un punct de vedere (VIDEO)

Președinta ÎCCJ, despre amendamentul privind dezvăluirile din dosare: La Comisia Juridică o să prezint un punct de vedere (VIDEO)

Un articol de: |
Foto: B1 TV Eveniment

Președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu, a declarat, joi, referitor la amendamentul lui Șerban Nicolae privind dezvăluirile din dosare, că va prezenta la Comisia Juridică un punct de vedere. Ea a precizat că încă nu a văzut propunerea lui Șerban Nicolae, însă nu este de acord ca libertatea presei să fie îngrădită.

”Nu aș fi adepta ideii modificării textului în modul propus de către domnul Nicolae”, a declarat Livia Stanciu.

”Tot din relatările dumneavoastră am înțeles eu că ceea ce s-a discutat ieri a fost o propunere legislativă a lui Șerban Nicolae care cred că viza modificarea art 277 din codul penal care vizează compromiterea justiției. La Comisia Juridică o să prezint un puncte de vedere mai pe larg”, a spus Stanciu.

”Ne aduce nouă o serie de probleme legate de publicarea propunerilor judecătorești. Sunt mai multe hotărâri de etapă care e bine să fie cunoscute de colegii magistrați și de reprezentanții presei. Noi nu le mai putem supune publicității motivați de existența acestei infracțiuni de contromitere a justiției, dacă ar fi date înainte de o hotărâre definitivă. Dacă aș da avizul pentru a se publica aș deveni subiect al acestei infracțiuni”, a mai spus șefa ICCJ.

”Cred că modificarea operată sau propunerea legislativă vizează alineatul 3 al infracțiunii de compromitere a intereselor justiției unde se vorbește de divulgarea datelor de un martor expert. Propunerea viza orice persoană, inclusiv presa”, a completat ea.

Guvernul a avizat nefavorabil propunerea senatorului PSD Șerban Nicolae de a modifica Codul Penal, potrivit căreia, cei care dezvăluiau informaţii din dosare riscau să fie pedepsiţi cu închisoarea până la trei ani, la câteva ore după ce pe site-ul Guvernului apăruse un comunicat ce prevedea un aviz favorabil. Reprezentanții Guvernului au afirmat că ar fi fost vorba de o eroare tehnică. (Detalii AICI)

Președinta ÎCCJ, despre amendamentul privind dezvăluirile din dosareCiteşte mai multe despre:   Livia Stanciu,   sefa ICCJ,   gafa guvern,   comisia juridica,   punst de vedere
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment