Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Președintele ANP, după haosul din penitenciare: "Orice deținut poate formula plângeri împotriva unor eventuale abuzuri" (VIDEO)

Președintele ANP, după haosul din penitenciare: "Orice deținut poate formula plângeri împotriva unor eventuale abuzuri" (VIDEO)

Un articol de: |

Claudiu Bejan, președintele Administrației Naționale a Penitenciarelor, a făcut mai multe declarații cu privire la incidentele care au avut loc în ultima perioadă la penitenciarele din țară.

Președintele ANP s-a referit, printre altele, la cazul deținutului Iulian Florin încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă.

Citește și: Dramă la Galaţi! Un tânăr de 19 ani dat DISPĂRUT după ce încercat să se spânzure cu cablul încărcătorului de telefonÎn plin scandal, Principesa Margareta s-a dat de gol în timpul înmormântării RegeluiCe a făcut acest polițist cu trandafirii aruncați spre sicriul Regelui. Merită respectul tuturorMAREA ELIBERARE continuă: Câte MII DE DEȚINUȚI vor IEȘI din închisori, ÎN BAZA LEGII promovate de Tudorel Toader

"Despre cazul deținutului Iulian Florin de la Penitenciarul Poarta Albă. Am dispus efectuarea unui control intern la Penitenciarul Poarta Albă. Deținutul a fost audiat, ocazie cu care și-a exprimat nemulțumirea cu privire la neacordarea beneficiului eliberării condiționate, atât de către Comisia de Propuneri pentru Eliberare Condiționată, din Penitenciar, cât și de către instanța de judecată. De asemenea, a sesizat aspecte referitoare la conduita profesională și modul de îndeplinire a atribuțiilor de serviciu de către cei doi ofițeri nominalizați. Pentru obiectivitate, au mai fost audiați și alți deținuți, inclusiv aceia pe care i-a indicat Iulian Florin. Deținuții asupra cărora există suspiciuni că ar fi fost forțați de către cei doi ofițeri să declare contrariul celor afirmate de către Iulian Florin au solicitat în mod expres să fie audiați. Aceștia au declarat în scris că nu au fost exercitate presiuni asupra lor și nici nu le-au fost promise anumite benedificii. Ca urmare a formulării unei cereri de asigurare a protecției, cerere adresată directorului Penitenciarului Poarta Albă, Iulian Florin a fost transferat la o altă unitate penitenciară, ținându-se cont de regimul de executare a pedepsei și de domiciliul său. În cursul zilei de ieri, am formulat și am transmis două sesizări, una către Avocatul Poporului pentru a fi verificate eventualele abuzuri exercitate asupra sa, a doua către organele de cercetare penală, în vederea verificării veridicității afirmațiilor conform cărora cei doi ofițeri ar fi implicați în trafic de substanțe și obiecte interzise în mediul penitenciar", a explicat Claudiu Bejan.

De altfel, președintele ANP a ținut să reamintească faptul că orice deținut poate să formuleze o plângere în caz de abuz în timpul încarcerării.

"Orice deținut poate formula plângeri împotriva unor eventuale abuzuri, la penitenciarul unde execută pedeapsa, la Administrația Națională a Penitenciarelor, la judecătorul de supraveghere a privării de libertate sau la organele judiciare. Plângerile pot fi formulate și în scris, iar confidențialitatea corespondenței este în drept respectate în toate unitățile", a adăugat șeful Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Președintele ANP, după haosul din penitenciare

Citește și: Gabriel LIICEANU: „Vom putea fi OMORÂȚI PE STRADĂ, COPIII noștri vor putea fi VIOLAȚI, femeile noastre răpite. NO, HAI!”Referendumul pentru instaurarea monarhiei în România, sprijinit și de Tăriceanu: Cum argumentează președintele Senatului (VIDEO)„Duda A MURIT, trăiască ...” Principele Radu ȘI-A SCHIMBAT numele! Cum se numește acum soțul Principesei Margareta (FOTO)

Citeşte mai multe despre:   ANP,   claudiu bejan,   presedinte,   penitenciare
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment