Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Președintele Colegiului Medicilor: DNA trebuia să solicite expertiza medico-legală înainte de a începe urmărirea lui Brădișteanu

Președintele Colegiului Medicilor: DNA trebuia să solicite expertiza medico-legală înainte de a începe urmărirea lui Brădișteanu

Un articol de: |

Doctorului Vasile Astărăstoaie, președintele Colegiului Medicilor, a declarat într-o intervenție telefonică în direct la emisiunea „Talk B1” difuzată de B1 TV că Direcția Națională Anticorupție sau un alt organ autorizat trebuia să ceară efectuarea expertizei medico-legale asupra lui Adrian Năstase înainte de a se începe urmărirea medicului Șerban Brățișteanu.

„Consiliul Național va discuta vineri această încălcare inadmisibilă și inacceptabilă a independenței profesionale a unui medic, indiferent cum îl cheamă pe acel medic. Faptul că este chemat un medic la DNA înainte ca să existe un element obiectiv care să infirme diagnosticul, numia pe simple declarații ale unor politicieni sau procurori, este un atac direct la independența profesională a corpului medical,” a spus președintele Colegiului Medicilor.

El a mai precizat că astfel de acțiuni a mai întâlnit doar înainte de 1989, cu privire la decretul de interzicere a avortului (779), când procurorii dădeau sentințe medicale.

Astărătoaie a spus și că datoria unui medic este de a trata pacientul, de alte probleme trebuie să se ocupe instituțiile abilitate.

Direcția Națională Anticorupție a emis marți un comunicat de presă în care anunță că s-a început urmărirea penală față de cei trei ofițeri de poliție și față de medicul Brădișteanu, fiind acuzați de „favorizarea infactorului săvârșită în legătură directă cu fapte de corupție.”

Vasile Astărăstoaie: DNA trebuia să solicite expertiza medico-legală înainte de a începe urmărirea lui Brădișteanu
Embed:

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment