Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Preşedintele EDUCER: Liviu Pop a tras de timp în aşteptarea publicării în MO a ordinului de desființare a Consiliului de Atestare

Preşedintele EDUCER: Liviu Pop a tras de timp în aşteptarea publicării în MO a ordinului de desființare a Consiliului de Atestare

Un articol de: |
Foto: ziare.com Eveniment

Ştefan Vlaston, preşedintele Asociaţiei pentru Educaţie şi Cercetare (EDUCER), l-a acuzat pe ministrul interimar Liviu Pop că a încercat, vineri, printr-o vizită fulger la Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, să împiedice instituția să dea verdictul de plagiat înainte ca acest organism să fie desfiinţat, scrie Adevărul.

Potrivit lui Vlaston, Pop a apărut vineri dimneață la CNATDCU pentru că ordinul prin acre schimbă componenţa CNATDCU şi Regulamentul de funcţionare a acestuia au întârziat să apară în Monitorul Oficial.

Vlaston susține că Ordinul de desfiinţare a CNATDCU trebuia să apară joi noapte, pentru a fi împiedicată şedinţa de azi a instituţiei.

Liviu Pop a întrerupt şedinţa pentru a discuta cu membrii Consiliului, trăgând de timp în aşteptarea publicării MO, a explicat Vlaston.

"I-a ţinut de vorbă până la 10:55, când a aflat că a apărut şi apoi a plecat" a spus Vlaston.

După ce ordinul a intrat în vigoare, prin apariţia în Monitor, Liviu Pop a explicat Consiliului că şedinţa lor este ilegală, iar verdictul, nul.

Membrii CNATDCU au ajuns, vineri după-amiază, la concluzia că Victor Ponta a plagiat în teza sa de doctorat, însă decizia nu are temei legal tocmai din cauza ordinului de desființare.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment