Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Prima bază de date demografice istorice: Acum îți poți găsi strămoșii online

Prima bază de date demografice istorice: Acum îți poți găsi strămoșii online

Un articol de: |
Foto: Diez.md Eveniment

A fost deschisă prima bază de date demografice istorice pentru ardeleni. Astfel, cei care doresc să-și ăsească strămoşii pot face acest lucru fără a mai căuta prin arhivele prăfuite.

Cercetătorii de la Universitatea Babeş-Bolyai au digitizat şi analizat registrele de stare civilă din perioada 1850-1914, scrie RFI. Până acum au reuşit să identifice aproape 400.000 de oameni care s-au născut, au trăit şi au murit în Transilvania.

Citește și: ”Voi vă vedeţi?” Flashmob cu oglinzi în fața sediului PSD din Sibiu 'Îmi iubesc soțul dar are tot felul de fantezii, iar eu nu sunt genul ala de fata. Ultima data m-a ingramadit când...'Un vasluian și-a prins nevasta goală în braţele primarului. Scuza femeii este fabuloasă"Regret! Prefer să fiu MOARTĂ". PRIMELE DECLARAȚII ale CRIMINALEI de la METROU, după faptele comise. Magdalena Șerban a mai spus că ...

Vrei și tu să îţi faci arborele genealogic, de pe la 1850 încoace? Nimic mai simplu: accesezi site-ul hpdt.ro:4080 şi introduci datele pe care le ştii deja.

Proiectul realizat cu fonduri norvegiene a oferit cercetătorilor şi date cu privire la vaccinarea copiilor din acele vremuri, dar şi asupra eficienţei acestor vaccinuri.

Citeşte mai multe despre:   Universitatea Babes-Bolyai,   date demografice,   arhive,   stramosi
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment