Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Primarul Devei, despre decizia CCR: „Eu sunt cât se poate de hotărât să duc lucrurile la bun sfârșit”

Primarul Devei, despre decizia CCR: „Eu sunt cât se poate de hotărât să duc lucrurile la bun sfârșit”

Un articol de: |
Foto: capital.ro Eveniment

Curtea Constituțională, a decis, miercuri, cu unanimitate de voturi, că primarii condamnați cu suspendare își vor pierde mandatele, la fel ca cei care sunt condamnați cu executare. În acest fel, este amenințată președintelui Klaus Iohannis la legea staututului aleșilor locali, potrivit voceastrazii.com.

Mircia Muntean, primarul Devei, este condamnat definitiv la patru ani cu suspendare pentru abuz în serviciu, iar acum este în pragul de a-și pierde mandatul.

Citește și: HALUCINANT! BĂTRÂNI, jefuiţi de comercianţi falşi: ZECI DE MII DE EURO, pentru nişte TIGĂICine este cel mai dotat român. E celebru și a șocat cu mărimea bărbăției: 30 cmPROTESTUL MASIV DIN CAPITALĂ, ÎN IMAGINI (GALERIE FOTO)

„O decizie a Curții totdeauna este corectă, nu se discută, este aplicabilă; numai că trebuie să obținem minuta, deci hotărârea propriu-zisă, care se publică în 45 de zile în Monitor și face trimitere la retrimiterea legii în Parlament și la discutarea ei cu articolul respectiv modificat, cee ace înseamnă o zi, o lună, trei luni, cinci luni, opt luni…”, a declarat, pentru Vocea Străzii, Mircia Muntean.

Primarul Devei a precizat că până când află dacă-și pierde mandatul sau nu va răspunde presei la telefoane și va rezolva problemele oamenilor care m-au ales.

„Eu în acest timp voi răspunde presei la telefoane, voi rezolva problemele oamenilor care m-au ales… Eu sunt cât se poate de hotărât să duc lucrurile la bun sfârșit. Să întrebați dacă se aplică acum sau la următorii primari aleși. Eu acum zâmbesc, plâng și sunt necăjit. Astea le știu eu bine și în rest nu sunt probleme”, mai spune Mircia Muntean.

Citește și: Stelian Tănase, la protestul de sâmbătă: Niciodată nu am văzut o concentrare atât de mare de forțe de ordine. Totuși... (VIDEO)Informaţii APOCALIPTICE: Un asteroid PERICULOS se apropie de Terra! Ar putea lovi Pământul...Moment simbolic în fața Parlamentului: 60.000 de protestatari au aprins lanternele telefoanelor și au cântat Imnul Național (VIDEO)

Senatorul Haralambie Vochițoiu precizează însă că în cel mai scurt timp trebuie aplicată decizia Curții Constituționale. „Nu pot comenta un caz particular. Reține, eu nu comentez la cazul Mircia Muntean, comentez la modul general care e procedura legală. După ce Curtea Constituțională a dat verdictul acesta, legea spune așa, că în cel mai scurt timp – asta poate fi o zi, trei, 30 de zile – Parlamentul sau Guvernul pune în acord legea existentă cu decuzia Curții”, a declarat Vochițoiu.

Citeşte mai multe despre:   primarul devei,   decizie,   CCR,   lucrurile,   la bun sfarsit,   sunt hotarat
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment