Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Primarul unei comune din Vaslui a fost găsit incompatibil de ANI

Primarul unei comune din Vaslui a fost găsit incompatibil de ANI

Un articol de: |

Primarul comunei Todirești din Vaslui, Petrică Simiuc, a fost găsit incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), care a constatat că acesta are şi calitatea de comerciant şi că a administrat o firmă.

Starea de incompatibilitate datează din 18 iunie 2012, până pe 20 iunie 2014.

În această perioadă, Simiuc a exercitat atât funcția de primar, cât și cea de administrator al SC Masimpet SRL, scrie Mediafax.

Simiuc a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare şi elementele identificate şi a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Din punct de vedere legal este prevăzut faptul că persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului.

Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

Citeşte mai multe despre:   vaslui,   ANI,   comuna todiresti,   petrica simiuc,   comerciant
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment