Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Primul comandament NATO din România a fost inaugurat joi, la București

Primul comandament NATO din România a fost inaugurat joi, la București

Un articol de: |
Foto: b365.ro Eveniment

Primul comandament NATO din România a fost inaugurat oficial, joi, având rolul de a organiza exerciții militare. Comandamentul este și un centru de tranzit pentru militari către o eventuală zonă de conflict.

„S-a ţinut cont de experienţa din teatrele de operaţii, experienţa de la NATO, din comandamente NATO, cursuri internaţionale, cunoașterea limbii engleze la un nivel ridicat. A fost condiţie eliminatorie”, a spus Cătălin Ticulescu, comandantul Centrului NATO de la București, potrivit Digi24.

NATO deține astfel de comandamente în șase țări la granița de est, România fiind una dintre ele. Decizia de înființare a unor centre NATO a venit în urma anexării peninsulei Crimeea de către Rusia.

Ministrul Apărării, Mircea Dușa, a precizat că aceste structuri nu sunt baze militare și a dat asigurări că toate măsurile pe care NATO le-a luat sunt defensive. Amenajarea centrului de la București a costat 16 milioane de lei.

Citeşte mai multe despre:   NATO,   ministrul apararii,   Mircea Dusa,   primul comandament NATO,   Romania,   exerciţii militare,   tranzit
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment