Prințul Charles al Marii Britanii, VIITORUL REGE al României? Presa britanică a lansat această ipoteză încă de când trăia Mihai (FOTO)

Prințul Charles al Marii Britanii, VIITORUL REGE al României? Presa britanică a lansat această ipoteză încă de când trăia Mihai (FOTO)

Odată cu decesul Regelui Mihai numeroase speculații au apărut privind viitorul Casei Regale a României. Principesa Margareta a refuzat să poarte titlul de Regină și a preferat să rămână cu distincția de Custode a Coroanei Regale, funcție primită de la retragarea din spațiul public a Regelui, iar fostul principe Nicolae, văzut de mulți și chiar promovat de Rege în anii '90, drept viitorul deținător al coroanei regale a fost exclus din linia de succesiune și din Casa Regală în circumstanțe controversate în urmă cu doi ani.

În aceste circumstanțe viitorul Casei Regale nu arată bine, iar numeroase persoane se tem că aceasta va deveni o instituție irelevantă care nu va mai atrage atenția românilor. În acest fel a apărut și clasica dezbatere privind cine ar trebui să dețină coroana- Margareta, Nicolae, sau… Prințul Charles al Marii Britaniei, un cunoscut iubitor al României, despre care istoricii au scris că are legături de sânge cu Vlad Țepeș.

Tabloidul britanic Daily Mail a scris încă din 2011 că Charles ar fi dispus să renunțe la așteptarea de pe linia de succesiune a Marii Britaniei și ar fi tentat să se încoroneze drept Carol al II-lea Rege al României.

"Deci, dacă prințul Charles se plictisește să aștepte să urce pe tronul Marii Britanii, el ar putea fi tentat să se lase încoronat rege Carol al III-lea", scria tabloidul britanic.

"Este puțin probabil ca Charles să fie luat în serios ca eventual pretendent la tron, pentru că regele Mihai este în viață – deși este în vârstă, având 90 de ani – și are familia sa. În pofida reintroducerii democrației, în ultimii ani s-au înregistrat însă tot mai multe apeluri în România penru reinstaurarea monarhiei. Și după ce s-a aflat într-un interviu, cu doar câteva săptămâni în urma, că Charles are legături de sânge cu Vlad Țepes, numele său a fost, în mod bizar, aruncat in joc", scria Daily Mail în 2011.

Doar că din 2011 de când tabloidul scria acest paragraf și până în prezent detalii problemei s-au schimbat, Regele Mihai a trecut în neființă pe 5 decembrie, Nicolae a fost exclus în circumstanțe încă neelucidate, iar Principesa Margareta nu se bucură de susținere nici măcar în rândul monarhiștilor, iar chestiunea aducerii lui Charles în fruntea Casei Regale încă rămâne un subiect de discuție.

Urmăriți B1TV.ro și pe