Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Prințul Charles, la Viscri: Fundația sa îşi propune să restaureze clădiri istorice din Transilvania şi să creeze un mic circuit economic în jurul lor (VIDEO)

Prințul Charles, la Viscri: Fundația sa îşi propune să restaureze clădiri istorice din Transilvania şi să creeze un mic circuit economic în jurul lor (VIDEO)

Un articol de: |

Prințul Charles al Marii Britanii, care se află într-o vizită privată în țara noastră, a ajuns şi în satul Viscri, aflat în patrimoniul UNESCO, unde a vizitat trei biserici medievale, Drăuşeni, Homorod şi Mercheasa, şi unde a avut o întâlnire, la sediul fundației sale, cu mai mulți fermieri și experți în mediul forestier, informează B1 TV. 

Fundaţia Prinţul de Wales România lucrează împreună cu autorităţile române la un nou model de dezvoltare pentru bisericile medievale abandonate. Nu îşi propun doar să restaureze clădirile istorice, ci şi să creeze un mic circuit economic în jurul lor. Acest lucru va asigura întreţinerea acestora pe viitor şi va crea locuri de muncă pentru localnici.

Prințul Charles, la Viscri: Fundația sa îşi propune să restaureze clădiri istorice din Transilvania şi să creeze un mic circuit economic în jurul lor

Citește și: Trei tineri au bătut și violat două adolescente din BrăilaUn vasluian și-a prins nevasta goală în braţele primarului. Scuza femeii este fabuloasăCe mesaj avea scris în palmă criminala de la metrou. Detalii șocante ies la ivealăDIICOT critică modificările la codurile penale: Ne îngrijorează cum se desfășoară acest proces, fără transparență și fără consultarea unor experimentați practicieni ai dreptului

Fundaţia Prinţului intenţionează să testeze noul model cu biserica Drăuşeni. Cei 800 de ani de istorie impresionantă a bisericii sunt acum în ruină, pentru că întregul loc este vandalizat şi neglijat. Organizaţia a dezvoltat un plan care include renovarea bisericii, construirea unei cafenele, a unor facilităţi de cazare în clădiri adiacente şi a unor ateliere de materiale tradiţionale. Toţi angajaţii vor fi localnici, iar locul va fi inclus în circuitele turistice ca unul al artei şi meşteşugurilor. Dacă proiectul pilot are succes, modelul ar putea fi extins şi către alte monumente asemănătoare din regiune.

Prințul Charles al Marii Britanii a avut şi o întâlnire cu mai mulți fermieri și experți în mediul forestier. La întâlnire au participat și reprezentanții unei organizații europene, Pro Silva, precum și specialiști în mediul forestier din țara noastră.

Citește și: A fost confundată pe Facebook cu criminala de la metrou: Nu aștept nici măcar scuze pentru aceste LOVITURIMinistrul Transporturilor, măsuri după crima de marți: Din 2018 se vor monta panouri de protecție în stațiile de metrouIohannis, anunț important pentru românii plecați în Marea Britanie! Ce se întâmplă după Brexit

"Despre păduri - știți probabil foarte bine că prințul de Wales este foarte preocupat de situația Munților Carpați, pentru că acești munți sunt ultima resursă naturală din Europa și încercăm să încurajăm o administrare eficientă și responsabilă a munților. A fost o discuție foarte deschisă despre problemele care există și despre cum am putea noi să ajutăm la păstrarea, conservarea Munților Carpați”, a declarat Aura Woodward, directorul executiv al Fundației "Prințul de Wales".

Fermierii prezenți la întâlnirea cu prințul Charles au adus, în special, brânzeturi, miere, dulcețuri și carne afumată. 
 

Citeşte mai multe despre:   Printul Charles,   Viscri,   cladiri istorice,   biserici medievale
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment