Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Produsele Schweighofer sunt retrase de pe piața austriacă, dar continuă să fie vândute în România, deși compania a pierdut certificatul de sustenabilitate FSC

Produsele Schweighofer sunt retrase de pe piața austriacă, dar continuă să fie vândute în România, deși compania a pierdut certificatul de sustenabilitate FSC

Un articol de: |
Foto: adevarul.ro Eveniment

Firma Holzindustrie Schweighofer a pierdut certificatul de sustenabilitate FSC CoC. Ulterior, SPAR Austria, parte a grupului SPAR - una dintre cele mai mari rețele de magazine din Europa -, a anunțat în mai multe rânduri că ”nu mai lucrează cu Schewighofer ca și furnizor” și că are parteneriate doar cu furnizorii care au un astfel de certificat.

Totuși, suspendarea certificării nu produce efecte și în România, scriu jurnaliștii de la România Curată. Aceștia transmit că, pe acest subiect, au răspuns doar cei de la Hornbach, care au susținut că vor verifica proveniența produselor din lemn. Asta deși tocmai certificarea ar fi trebuit să garanteze proveniența.

Citește și: PROTESTE CU BLIDE, duminică seară, în toată țara.  În Capitală se va pleca în MARȘ spre Parlament. "Tăcerea noastră e puterea lor!"Klaus Iohannis a încălcat protocolul la înmormântarea Regelui. Ce gest a făcutCine e omul din spatele organizării funeraliilor Regelui Mihai. PROTOCOL ZERO, organizare impecabilă!Românul condamnat la MOARTE în Malaezia ar putea fi adus în țară: Tudorel Toader a semnat un nou acord de cooperare

România Curată mai scrie că, din discuțiile purtate cu persoane care au achiziționat produse Schweighofer din magazinele Hornbach și Dedeman, acestea nu sunt obișnuite să verifice dacă firma producătoare are certificate de sustenabilitate. Totuși, unii dintre ei au spus că vor fi mai atenți pe viitor.

Mai mult, în ciuda faptul că suspedarea certificării a devenit un lucru cert cunoscut public, cei de la Schweighofer continuă să afirme că produsele firmei sunt din ”lemn din păduri europene exploatate judicios”.

Hornbach a mai precizat că nu renunță la comercializarea plăcilor din lemn ale companiei austriece, dar i-au cerut acesteia să elimine de pe etichetă referirile la ”sustenabilitate”.

Citește și: Va ploua cu bani peste noii șefi ai Casei Regale. Conducătorul ei ar putea avea statut de șef de stat (VIDEO)PROTOCOL ZERO, organizare impecabilă: Cine e OMUL CARE A COORDONAT funeraliile Regelui Mihai (FOTO)Sfidare sau simplă gafă la funeraliile Regelui? Veteranii de război și membrii Caselor Regale au rămas în picioare, Dragnea, Tăriceanu și Tudose au stat comod pe scaune (VIDEO, FOTO)

Produsele Schweighofer rămân la vânzare și în magazinele Hornbach și Dedeman și chiar sunt însoțite de specificația ”lemn din păduri europene exploatate judicios”. 

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment