Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Programa ȘCOLARĂ românească, în atenția UNICEF: Să ia în calcul și posibilitatea suspendării evaluării pentru clasa a VIII-a

Programa ȘCOLARĂ românească, în atenția UNICEF: Să ia în calcul și posibilitatea suspendării evaluării pentru clasa a VIII-a

Un articol de: |

Programa școlară românească a intrat în vizorul UNICEF. Reprezentanții Fondului Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite recomandă liderilor de la București să ia în calcul suspendarea evaluării de la clasa a VIII-a şi revizuirea parcursurilor şcolare.

"Având în vedere consecinţele negative ale actualelor examinări naţionale asupra învăţăturii, motivaţiei şi evoluţiei elevilor, este importantă creşterea calităţii lor. Ca o primă prioritate, România ar trebui să îmbunătăţească calitatea şi imparţialitatea evaluării naţionale pentru clasa a VIII-a, ţinând cont de miza importantă a acestei pentru studiile viitoare ale elvilor. Pe viitor, România ar trebui să revizuiască parcursurile şcolare şi certificarea de la nivelul învăţământului secundar, luând în considerare inclusiv posibilitatea suspendării evaluării naţionale pentru clasa a VIII-a", se arată în raportul "Evaluările şi examinările în sistemul de educaţie din România", realizat de UNICEF, scrie mediafax.

Citește și: Prințul Charles a sosit în România pentru a participa la funerariile Regelui MihaiCare au fost ultimele cuvinte ale Alinei Ciucu, fata omorâtă la metrou: 'Am auzit-o cum spunea…'Umilința la care a fost supus Regele Mihai chiar astăzi. Este ireal ce s-a întâmplatDe la școala, direct la sicriul Regelui pentru întâlnirea cu istoria: Imaginea care a făcut înconjurul țării (FOTO)

Ministerul Educaţiei a luat act de sugestiile UNICEF însă nu poate spune încă dacă este sau nu eficientă renunţarea la această testare.

"Mi-e greu să spun dacă se vor păstra sau nu evaluările de clasa a VIII-a. Ne dorim în primul rând ca toţi copiii să meargă la grădiniţă şi la şcoală, să beneficieze de o educaţie incluzivă de calitate şi să finalizeze cel puţin învăţământul obligatoriu. În acest sens trebuie să schimbăm abordarea şi să privim evaluarea elevilor, a cadrelor didactice, a şcolilor şi a sistemului de educaţie ca o oportunitate de a primi feedback şi de a interveni pentru a face ca procesul educaţional să fie unul de o mai bună calitate, centrat pe elevi", a declarat Pavel Năstase, ministrul Educaţiei.

Citeşte mai multe despre:   programa scolara,   UNICEF,   evaluare clasa a VIII,   examen
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment