Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Promovabilitatea la Bac a crescut cu puțin peste 1% după rezolvarea contestațiilor. VEZI rezultate finale

Promovabilitatea la Bac a crescut cu puțin peste 1% după rezolvarea contestațiilor. VEZI rezultate finale

Un articol de: |
Foto: tion.ro Eveniment

Ministrul Educației Ecaterina Andronescu a a anunțat, vineri, că în urma contestațiilor, circa 2.000 de elevi au reușit să promoveze la examenul de Bacalureat, ridicând astfel numărul candidaților cu notă de trecere la circa 75.000.

Promovabilitatea a crescut astfel la 44,26% față de numai 43,04% înainte de soluționarea contestațiilor.

Oricum, BAC-ul de anul acesta rămâne cel mai slab din ultimii 20 de ani, procentul absolvenților care au reușit să-și ia examenul fiind mult sub cel de anul trecut.

În urma rezultatelor slabe s-au depus circa 54.000 de contestații, peste 7.000 doar în București.

În Capitală, contestaţiile au ridicat promovabilitatea cu 1, 77%, iar în Iaşi şi Braşov cu puţin peste 1%. Nici în restul judeţelor situaţia nu s-a schimbat cu mult. La Suceava, doar 10% din cei peste 3.000 de elevi au reuşit să-şi mărească notele după contestaţie, spre deosebire de alţi 600 de candidaţi care s-au ales cu punctajele scăzute  mai mult.

Vezi AICI rezultatele finale la BAC 2012, după soluționarea contestațiilor

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment