Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Protest la Ministerul Educației, faţă de baremul la Limba română. Liviu Pop: Singura cale legală, contestaţia

Protest la Ministerul Educației, faţă de baremul la Limba română. Liviu Pop: Singura cale legală, contestaţia

Un articol de: |

Zeci de părinți și elevi au ieşit, miercuri, în fața Ministerului Educației, pentru a protesta faţă de baremul de la proba de Limba și literatura română din cadrul Evaluării Naționale. Într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria, ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a declarat că singura soluţie în privinţa acestui subiect este ca elevii care nu au răspuns conform baremului să depună contestație.

"Subiectul se corectează în baza baremului. Nu putem modifica acest barem. Repartiția computerizată a elevilor nu va fi afectată pe baza răspunsului la această întrebare”, a precizat Liviu Pop, adăugând că aceasta este singura modalitate prin care se poate corecta o oroare pe care, spune el, i-a lăsat-o fostul ministru Daniel Funeriu. 

”Lăsați să se termine perioada de contestații și veți avea și soluția!”, a mai spus ministrul Pop, după ce jurnaliştii au cerut detalii privind modul în care se va face repartizarea la licee în noile condiții.
 
Ministrul Educației, despre baremul de corectare la testele naționale
Embed:
 

În jurul subiectelor de la această probă s-au iscat mai multe controverse. Mai întâi, s-a semnalat că subiectul II.3, care cere elevilor să stabilească dacă o propoziție este atributivă, predicativă sau subiectivă, ar fi interpretabil. Apoi, s-a arătat că un cuvânt din textul aferent subiectului II este folosit greșit.

Subiectele au fost criticate pentru ambiguitate și interpretabilitate.

Ceea ce s-a întâmplat la conceperea subiectelor la evaluarea națională este un semn în plus că e nevoie de modificarea Legii educației și eliminarea testelor naționale prin înlocuirea admiterii la liceu”. Ministrul a preciza că va propune să fie introdusă admiterea în licee.

Vezi AICI baremul la Limba și literatura română

Protest al părinților la Ministerul Educației
Embed:

Citește și: Incendiu la o pensiune din Sibiu. Aproape 70 de persoane au fost evacuateKlaus Iohannis a încălcat protocolul la înmormântarea Regelui. Ce gest a făcutSalariu de excelență pentru Ciprian Sfichi, polițistul lovit cu sabia în cap de un interlop. Cati bani primesteIohannis, impresionat de mulţimea care s-a alăturat cortegiului funerar: O autentică expresie a iubirii faţă de Rege (FOTO)

Citeşte mai multe despre:   prtoest,   limba si literatura romana,   Evaluarea nationala,   minsterul edicatiei,   subiect
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment