Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Purtător de cuvânt BOR: "Biserica Ortodoxă Română își reafirmă poziția sa în legătura cu căsătoria, nu acceptă o alternativă la căsătoria bărbat-femeie" (VIDEO)

Purtător de cuvânt BOR: "Biserica Ortodoxă Română își reafirmă poziția sa în legătura cu căsătoria, nu acceptă o alternativă la căsătoria bărbat-femeie" (VIDEO)

Un articol de: |
Foto: evz.ro Eveniment

Vasile Bănescu, purtător de cuvânt, a comentat telefonic pentru B1TV cele două decizii ale Curții Constituționale de miercuri, privind inițiativa Coaliției pentru Familie care cere schimbarea articolului din Constituție privind căsătoriile pentru a prevede sintagma "bărbat-femeie", și de asemea privind cererea unui cuplu gay căsătorit în Belgia ce cere recunoașterea căsătoriei.

"Cred că cele două decizii de azi ale Curții Constituționale se contrazic într-un anumit registru, registrul unei logici referitoare la starea și orientarea majorității din societatea românească. CCR a constatat ceva subînțeles, ceva evident că propunerea legislativă cetățenească de revizuire a Constituției, inițiativă care aparține Coaliției pentru Familie,și nu BOR care însă a sprijinit prin discursul ei public aceasta inițiativă. CCR a declarat constituțională această inițiativă cetățenească

Citește și: EMOȚIE MAXIMĂ la înmormântarea Regelui Mihai: Principele Nicolae, DEVASTAT de durere. Margareta...Care au fost ultimele cuvinte ale Alinei Ciucu, fata omorâtă la metrou: 'Am auzit-o cum spunea…'Carmen Iohannis, în rochie scurtă la funeraliile Regelui Mihai. Cum s-a îmbrăcat Prima DoamnăDezvăluiri șoc despre criminala de la metrou: Unde a locuit şi ce scrie în fișa sa psihologică

În ce privește decizia cealaltă de amânare, aceasta este mai puțin de înțeles din această perspectivă deoarece știm foarte bine Codul Civil al României stipulează foarte limpede conținutul căsătoriei este cel dintre un bărbat și o femeie, iar Constituția în spiritul ei, nu încă în litera ei, practic stipulează același lucru pentru că atunci când a fost alcătuită Constituția României nici nu se punea problema reinterpretării noțiunii de căsătorie așa cum se face astăzi" a comentat purtătorul de cuvânt al BOR deciziile de astăzi ale CCR.

"BOR își reafirmă poziția sa în legătură cu căsătoria, nu acceptă o alternativă la căsătoria bărbat femeie, poziția nu se schimbă" a concluziat Vasile Bănescu.

Purtător de cuvânt BOR: "Biserica Ortodoxă Română își reafirmă poziția sa în legătura cu căsătoria, nu acceptă o alternativă la căsătoria bărbat-femeie"

Citește și: Amintirile Regelui Mihai despre amanta tatălui săuRomânia se desparte de ultimul său Rege. Cortegiul funerar a ajuns la Catedrala Patriarhală (VIDEO, GALERIE FOTO)Prezență SURPRIZĂ la funeraliile Regelui Mihai: Ce personaj controversat și-a luat adio de la fostul suveran

 

 

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment