Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment "Racolarea magistraţilor de către servicii, pedepsită cu închisoare". Propunerea UNJR pentru CSM

"Racolarea magistraţilor de către servicii, pedepsită cu închisoare". Propunerea UNJR pentru CSM

Un articol de: |

Uniunea Naţională a Judecătorilor din România (UNJR) a propus Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) ca racolarea sau tentativa de recolare a magistraţilor de către servicii să fie pedepsită cu închisoare de la 5 la 10 ani. De asemenea, UNJR a propus ca şi comisiile parlamentare de control al serviciilor să poată verifica dacă acestea au acoperiţi în justiţie sau nu.

UNJR a anunţat, joi, printr-un comunicat, că a propus CSM completarea proiectului de modificare a Legii 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor prin includerea unei noi infracţiuni şi pedepse pe măsură gravităţii faptei pentru angajaţii serviciilor de informaţii care încearcă să racoleze magistraţi.

"Serviciilor de informatii le este interzis sa racoleze persoanele prevazute de aliniatul 1 ca lucratori operativi, inclusiv acoperiti, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informatii. Incalcarea acestei interdictii este infractiune si se pedepseste cu închisoare de la 5 la 10 ani", se arată în textul propus de UNJR, făcut public pe site-ul instituției.

Pedeapsa aplicată lucrătorilor serviciilor de informaţii vine ca o completare la interdicţia care deja îi priveşte pe magistraţi şi personalul auxiliar, cărora le este interzis să fie lucrători operativi ai serviciilor de informaţii.

"Vechea reglementare, care impunea interdicții de partea magistraților de a nu fi acoperiți, nu impunea însă nici o pedeapsă pentru cei din servicii care racolau sau încercau racolarea și nici nu oferea mijloace efective de control, făcându-o pur formală, lucru dovedit de faptul că de doi ani situația verificării acoperiților din justiție nu este clarificată", a precizat Dana Gîrbovan, președinte UNJR.

"UNJR consideră că legile justiției necesită o aducere la zi, motiv pentru care este important să discutăm deschis despre problemele și provocările din justiție, iar prin efort comun să găsim cele mai bune soluții legislative pentru a le rezolva", a concluzionat Dana Gîrbovan, potrivit sursei citate.

Citește și: Din ce cauză a murit bebelușul din Iași după slujba de botez. Ce spune părintele Constantin NeculaRadu Banciu, după ce a fost reclamat la CNCD: Benko Erika, ajunsă în Parlament, nu știe să scrie românește! Maghiarii ne atacă și tot ei ne trimit să ne judece maghiarii. Nu există nicio minoritate cu atâtea drepturi și asemenea tupeu! (VIDEO)JURNALIST AGRESAT în timp ce îşi făcea meseria! Bărbatul, lovit de paznicii unui mall care încercau să ascundă un accident (VIDEO)

Recomandă stirea:
email
 
 
+ adauga comentariu COMENTARII (0):
Adauga comentariu
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
captcha

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


TOP 5 Eveniment
Alte Articole
TOP 3 Politică
TOP 3 Eveniment
TOP 3 Economic
TOP 3 High-Tech
TOP 3 Auto
TOP 3 Externe
TOP 3 Monden
TOP 3 Inedit
TOP 3 Sport
TOP 3 Un pont pe zi
TOP 3 Lumea lui Banciu
TOP 3 360 de grade