Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Radu Banciu: În Baia Mare s-a făcut apel ca ungurii să nu se mai căsătorească cu românii

Radu Banciu: În Baia Mare s-a făcut apel ca ungurii să nu se mai căsătorească cu românii

Un articol de: |

Jurnalistul Radu Banciu a comentat, vineri, în cadrul emisiunii Lumea lui Banciu, difuzată de B1 TV, un apel făcut de o publicație maghiară din Baia Mare, care interzice uniunea dintre etnicii maghiari și români.

"În Baia Mare, s-a făcut un apel de către o publicație care a publicat un manifest șocant, semnat de pedagogi, capi ai bisericilor, pentru soarta ungurimii. Apelul este la națiunea maghiară ca nu cumva ei să se mai căsătorească cu românii", a relatat Banciu.

Acesta a adăugat că în manifest se susține că prin căsătoriile dintre maghiari și români, primii se îmbolnăvesc și își pierd identitatea națională.

"În document se vorbește despre o boală care afectează ungurimea și identitatea maghiară. Maramureșenii sunt chemați să zică NU partenerilor străini, se vorbește de pericolul unor prietenii sau căsătorii între maghiari și români", a încheiat Radu Banciu.

Radu Banciu: În Baia Mare, ungurii nu mai au voie să se căsătorească cu românii
Embed:
Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu,   Lumea lui Banciu,   B1 TV
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment