Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Radu Iordăchel a demisionat de la conducerea Institutului Cantacuzino

Radu Iordăchel a demisionat de la conducerea Institutului Cantacuzino

Un articol de: |
Foto: expresmagazin.ro Eveniment

Radu Iordăchel a demisionat, joi, de la conducerea Institutului Cantacuzino, după ce Guvernul a aprobat trecerea instituţiei din coordonarea Ministerului Sănătăţii la Ministerul Educaţiei, a anunțat ministrul Bănicioiu.

"Radu Iordăchel mi-a înaintat demisia în această dimineaţă. Institutul a fost trecut de la Ministerul Sănătăţii la Ministerul Educaţiei, ca urmare a unei discuţii mai vechi, din 2012. Atunci a existat şi o ordonanţă de urgenţă prin care toate institutele de cercetare treceau în subordinea Ministerului Educaţiei. Institutul a fost trecut acum la Ministerul Educaţiei pentru reorganizare. De fapt, se fac aceşti paşi pentru ştergerea datoriilor, cel puţin cele de la ANAF, care au ajuns la cote foarte mari", a declarat Nicolae Bănicioiu.

Ministrul Sănătăţii a precizat că datoriile institutului la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală sunt în jur de 11 milioane de lei.

Întrebat dacă va răspunde cineva pentru datoriile acumulate de Institutul Cantacuzino, Bănicioiu a răspuns: "Vor răspunde cei vinovaţi. Nu sunt organ de anchetă. Noi am făcut toate sesizările tocmai pentru că vrem să răspundă toţi cei vinovaţi. După câte ştiţi bine, este o anchetă penală desfăşurată de Parchet. Este acum, toţi sunt audiaţi, exact cursul normal al unei anchete penale", relatează Mediafax.


Citeşte mai multe despre:   Radu Iordachel,   Institutul Cantacuzino,   Nicolae Banicioiu
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment