Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Radu Zlati (PNL): Ministrul Educației cedează presiunilor Consiliului Național al Elevilor. Târziu, dar niciodată nu este prea târziu să respectăm legile

Radu Zlati (PNL): Ministrul Educației cedează presiunilor Consiliului Național al Elevilor. Târziu, dar niciodată nu este prea târziu să respectăm legile

Un articol de: |
Foto: ampress.ro Eveniment

Recent, Ministrul Sorin Mihai Cîmpeanu a declarat că anul școlar 2015-2016 va aduce o noutate: elevii claselor a XI-a și a XII-a vor primi manuale școlare gratuite.

"Procedând astfel, Ministrul Educației nu face decât să cedeze la presiunile societății civile, și mai exact celor venite din partea Consiliului Național al Elevilor. Târziu, dar niciodată nu este prea târziu să respectăm legile…", consideră deputalul PNL Radu Zlati.

B1 TV.

Scandalul provine din faptul că, până acum, nici un Ministru al Educației nu a prevăzut în bugetul ministerului pe care îl coordona, sumele necesare licitațiilor de manuale și tipăririi acestora; sau măcar a retipăririi manualelor aprobate înainte de 2011.

"Și în lista lungă a miniștrilor care nu au respectat nici Constituția, nici Legea Educației Naționale intră toți miniștrii Educației din 2011 și până în prezent. Este adevărat, Ministrul Cîmpeanu reușește intrarea în legalitate (pe jumătate, deoarece elevii nu vor primi toate seturile de manuale gratuit, ci doar unele dintre ele…), dar întrebarea rămâne: cum explică foștii miniștri ai educației faptul că nu au aplicat prevederile legii?

Consider că Parlamentul ar trebui să constituie o comisie de anchetă parlamentară care să cerceteze împrejurările în care a avut loc această dublă încălcare a cadrului legal, nerespectându-se atât Constituția, cât și Legea 1/2011. Asta până când organele cu atribuții specifice în respectarea legilor din statul român nu se vor autosesiza și nu vor întreprinde demersurile care le sunt specifice", conchide liberalul.
Citeşte mai multe despre:   Radu Zlati ,   deputat pnl,   manuale scolare,   minsiterul edicatiei
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment