Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Rectorul Universității ”Ovidius”, reținut pentru 24 de ore pentru trei fapte de luare de mită

Rectorul Universității ”Ovidius”, reținut pentru 24 de ore pentru trei fapte de luare de mită

Un articol de: |

Rectorul Universităţii "Ovidius" din Constanţa, Tiberius-Dănuţ Epure, a fost reţinut, marţi, de către procurorii DNA pentru comiterea a trei infracţiuni de luare de mită, fiind acuzat că a primit bani pentru a facilita admiterea mai multor studenţi la Facultatea de Farmacie din cadrul instituţiei.

Acesta a primit, în cursul lunii august a anului trecut, de la o persoană 1.000 euro, prin intermediar, pentru a facilita admiterea fiicei celui de la care a primit banii la Facultatea de Farmacie pe un loc destinat cetăţenilor străini, anunță motivarea procurorilor DNA.  De asemenea, în cursul acestei luni, Tiberius Epure a pretins, atât direct cât şi prin intermediar, de la două persoane, 9.000 de euro pentru a pune la dispoziţia unor candidaţi la examenul de admitere la Facultatea de Farmacie subiectele la disciplinele de concurs. Din banii pretinşi în luna iulie, Epure a primit suma de 4.000 de euro, după care a remis unuia dintre candidaţi subiectele şi rezolvările acestora la disciplinele biologie şi chimie.

Conform procurorilor anticorupţie, la pretinderea şi primirea sumei de 4.000 de euro, rectorul Universităţii "Ovidius" a fost ajutat de către Stere Tala, care a intermediat relaţia cu persoana care a dat suma de bani, astfel că acesta este cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită.

Atât Tiberius-Dănuţ Epure, cât şi Stere Tala, persoană fără calitate specială, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pe un termen de 29 de zile.

De asemenea, în cauză, procurorii au început urmărirea penală şi faţă de alte persoane.

Rectorul Universităţii "Ovidius" din Constanţa, Tiberius Epure a fost prins în flagrant, marţi, în timp ce lua mită 4.000 de euro (Detalii AICI)

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment