Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Remus Cernea, mesaj pentru cei care susțin definirea familiei drept uniunea dintre un bărbat și o femeie: Puteți să-i spuneți unui copil crescut de o mamă singură că nu face parte dintr-o familie? NU! (VIDEO)

Remus Cernea, mesaj pentru cei care susțin definirea familiei drept uniunea dintre un bărbat și o femeie: Puteți să-i spuneți unui copil crescut de o mamă singură că nu face parte dintr-o familie? NU! (VIDEO)

Un articol de: |

Sâmbătă au loc în București atât Marșul Normalității, cât și marșul Diverstății. În acest context, s-au reaprins discuțiile în jurul inițiativei Coaliției pentru Familie de modificare a Constituției în sensul definirii familie drept uniunea dintre un bărbat și o femeie. 

Într-o intervenție telefonică pentru B1 TV, Remus Cernea a explicat faptul că un referendum în acest sens este total antidemocratic pentru că impune un soi de tiranie a majorității. 

Citește și: Un individ din Vrancea și-a bătut soția până a băgat-o în spital. Ce l-a scos din minți pe bărbatCe a făcut acest polițist cu trandafirii aruncați spre sicriul Regelui. Merită respectul tuturorKlaus Iohannis a încălcat protocolul la înmormântarea Regelui. Ce gest a făcutOana Pellea prezentă la flashmob-ul „România condamnată la tăcere“ (FOTO)

Fostul deputat a mai atras atenția că o definire atât de limitată a familiei ar lăsa fără protecție legală nu doar persoanele LGBT, ci și, de exemplu, copiii crescuți doar de mamă sau doar de tată, copii care fac parte din familii monoparentale, deci care nu se înscriu în definiția familiei de ”uniunea între un bărbat și o femeie”.

Cernea a mai punctat că într-o țară democratică, așa cum pretindem noi că suntem, trebuie să respectăm dreptul fiecărui om de a-și duce viața după propriile convingeri, fără să-i impunem în vreun fel voința majorității.

”Între normalitate și diversitate nu există o confruntare. Diversitatea este normală și o societate democratică este prin definiție una care acceptă diversitatea. Aceia care se opun diversității cred că trebuie să încerce să asimileze mai bine spiritul unei societăți democratice.

Citește și: VIDEO ȘOCANT. Jandarmii, tot mai AGRESIVI. Protestatarii nu au fost lăsați să se apropie de Casa Poporului / Pentru prima dată, jandarmii au apărat și sediul PSD Iași (VIDEO)"Nu stați la căldură, și pe voi vă fură!" Mii de clujeni au protestat din nou (VIDEO, FOTO)Cele mai afectuoase 4 zodii. Fidelitatea şi iubirea faţă de partener sunt caracteristicile lor definitorii

Familia nu este tot una cu căsătoria și într-o societate, sigur, fiecare ar trebui să-și trăiască viața conform propriilor convingeri. Să considerăm că familia este doar o căsătorie între un bărbat și o femeie este o eroare.

Constituția României oricum e una cu o viziune foarte îngustă și a fost eroarea anilor 90 imediat după Revoluție, când s-a făcut un soi de sinonimie între familie și căsătorie, în sensul în care familia se bazează pe căsătorie. Dar puteți să-i spuneți unui copil crescut de o mamă singură că nu face parte dintr-o familie? Nu!

Noi, într-o societate democratică, trebuie să avem legi care acoperă toată paleta de situații: care vor să trăiască în familii tradiționale au dreptul lor și trebuie apărați, cei care sunt în familii monoparentale, fie cupluri LGBT sau persoane care nu vor să se căsătorească, dar vor parteneriat civil să aibă acces la protecție legală.

Citește și: Tudor Chirilă: De sărbători, prefer să fiu ÎN STRADĂ! Dacă înțelegi ce se întâmplă în Parlament cu violarea Justiției, nu prea ai cum să ai liniște”Justiție, nu corupție!”. Peste 12.000 de oameni au protestat în București și în țară (VIDEO, GALERIE FOTO)Vom avea ZĂPADĂ de Crăciun? Ce spune meteorologul

Fostul deputat a amintit și de un important sondaj care arată că 26% dintre români acceptă căsătoriile gay, deci o parte importantă a societății are alte opinii decât participanții la Marșul Normalității.

Citește și: IMAGINI IMPRESIONANTE. 300 de oameni au protestat, legați la ochi, împotriva modificării Legilor Justiției (VIDEO, GALERIE FOTO)Ajutoare sociale ridicate cu mașini de lux, la Craiova. ”Sunt de cea mai proastă calitate. Să se dea bani!”ALERTĂ!  Vremea se răcește considerabil: Vin ninsorile!

Oamenii care susțin referendumul ”nu se preocupă de copii, îi doresc în continuare instituționalizați, să trăiască în condiții precare și să nu aibă acces la o familie iubitoare care le-ar oferi educație, iar aceste familii pot fi formate și din persoane LGBT”, a continuat Cernea.

Fostul deputat a mai subliniat că acest referendum divizează grav societatea.

Cât despre Marșul Diversității, care va avea loc în București tot sâmbătă, Remus Cernea a susținut că acesta este ”un marș al libertății, al înțelegerii și al diversității”.

Citește și: ”Caut bilet pentru democrație” Flashmob cu bagaje și trolere în fața sediului PSD Sibiu (VIDEO, FOTO)București: Flashmob, ”România condamnată la tăcere”PROTESTE CU BLIDE, duminică seară, în toată țara.  În Capitală se va pleca în MARȘ spre Parlament. "Tăcerea noastră e puterea lor!"

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Eveniment